BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bill kobler grepet om e-handel

På en konferanse i California torsdag har Bill Gates gitt uttrykk for sterkere satsing på Microsofts løsninger for Internett-handel. Samtidig skal selskapet fange inn enda et forretningsområde - webhotell.

Einar Ryvarden
4. mars 1999 - 19:45

På et møte i San Francisco i dag skal de to Microsoft-sjefene Bill Gates og Steve Ballmer lansere Biztalk, et nytt forsøk på å sparke i gang selskapets trege salg av programvare for Internett-handel. Dette melder Wall Street Journal.

Biztalk er ikke en ny handelserver, men et lim for å koble Microsofts eksisterende programvare til andre datasystemer, blant annet de avanserte økonomiløsningene til Peoplesoft. Som de minste av av de fire største økonomisystem-leverandørene har selskapet signert avtale med Microsoft om integrering av deres systemer.

Mellomvare som Biztalk blir stadig viktigere etter hvert som bedrifter skal knytte sine handelsløsninger inn mot sine eldre økonomi og styringssystemer. Mangelen på slik programvare fører til mye dobbeltarbeidet og manuelle rutiner, noe som ikke blir umulig etter hvert som handelsvolumene øker. Å koble sammen systemene lar også kunder for eksempel. sjekke at varer er på lager direkte.

Microsoft har så langt ikke lykkes med sin satsning på internett-handel selv om en del servere som leverer innhold bruker Windows NT. Så langt har Microsoft handelsløsning, Site Server Commerce Edition solgt dårlig fordi den krever Windows NT, et operativsystem som mange mener er for ustabilt og for tregt.

Bransjen ser ut til å foretrekke Unix-baserte løsninger fra erke-konkurrentene IBM, Oracle, Netscape og Sun.

Det er også ventet at Microsoft offentliggjør sin inntreden på drift av webhotell under konferansen senere i dag. Dette var delvis ventet etter at programvaregiganten kjøpe webhotell-selskapet LinkExchange i november. Samtidig skal Microsoft inngå en allianse med kredittkortselskapet MasterCard, men det er ikke kjent noe hva denne avtalen dreier seg om.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.