JUSS OG SAMFUNN

Bill lord av Internett?

Den amerikanske organisasjonen for registrering av domener på Internett, Internic, kom nylig over endel pussige domenenavn registrert for Microsoft.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. juli 1997 - 11:33

Tre nye Internettdomenenavn som så ut til å være registrert av Microsoft, vakte ifølge Newsbytes endel oppstyr hos Internic i slutten av forrige uke. I noen uker var domenene "bill-is-lord.com", "resistance-is-futile.com" og "weshallprevail.com" registrert som domenenavn hos Microsoft Corporation.

De tre domenenavnene ble registrert online ved å bruke aliaset til Microsoft Networks hostmaster, personen som er ansvarlig for offisielle domener hos Microsoft. Dette sammen med adressen, telefonnummerne og firmanavnet til Microsoft. Vedkommende som registrerte domenene listet også opp Microsofts navneservere, som en siste finpuss. I det hele tatt virket registreringen veldig ekte.

Da Internic forsøkte å få Microsoft til på bekrefte gyldigheten av registreringen, sa selskapet at domene ikke var ekte. Internic har i ettertid slettet navnene fra sin domenedatabase.

Ryktet om slettingen spredte seg raskt på Internett og søndag ble "resistance-is-futile.com" registrert på nytt. Domenet er nå registrert for Aldaron, en organisasjon i Massachusetts.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.