JUSS OG SAMFUNN

Bill "Stein" Wyman ruller ut MP3-album

Han har kanskje kommet til skjels år og alder Rolling Stones-bassist Bill Wyman, men nå sparker den gamle sirkushest atter frydefullt fra seg. MP3 har gitt gampen ferten av sagmugg.

Øystein Kvistad
29. sep. 1999 - 01:00

Neste måned slipper Rolling Stones-bassist Bill Wyman deler av sitt nye rockealbum på en nyutviklet MP3-spiller fra MP3 UK Ltd. Spilleren kommer med krypteringsprogramvare som forhindrer ulovlig kopiering og er den første for det digitale musikkformatet, skriver ZDNet News.

Wyman bidrar med fire spor på spilleren, som noe forvirrende er gitt navnet PDA (Personlig Digital Assistent). Sporene er delt inn på to 8MB minnekort.

MP3 UK har satset på et utskiftbart MMC-minnekort (MultiMediaCard) produsert av Siemens og Sandisk som lagringsmedium for musikken i stedet for de mer vanlige SmartMedia-kortene. - Grunnen er at vi mener Siemens og Sandisk har en klarere strategi for utviklingen av slike minnekort. De lover 64 MB-kort innen utgangen av neste år, sier MP3 UKs toppsjef Grenville Lee til ZDNET News.

Lee påstår at han "samarbeider med en rekke andre store artister" som ønsker å markedsføre sin musikk på samme måte som Bill Wyman nå gjør. David Bowie er en annen megastjerne som tar i bruk digitale distribusjonsmåter - nylig la han ut sitt "Hours"-album for nedlasting over nettet - flere uker før det blir å få kjøpt ute i butikkene.

Den vesle PDA-en fra MP3 UK vil ifølge ZDNet News selges fra selskapets nettsted for like under 50 pund - knappe 650 kroner. MP3 UKs nettsted var ikke oppdatert med nevneverdig informasjon da digi.no sjekket nettsidene tirsdag ettermiddag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.