BEDRIFTSTEKNOLOGI

Billig-Alpha på NT

Når Digital i begynnelsen av neste år lanserer sin Personal Workstation for Windows NT, er det i prinsippet samme maskin som dagens Alphastation som relanseres. Prisen på produktet vil imidlertid reduseres med mellom 80 og 90 prosent.

Eirik Flaa
10. des. 1996 - 16:00

For ikke å torpedere sitt eget marked for Unix-tjenere og arbeidsstasjoner, har Digital valgt å legge inn en fysisk sperre i sin forestående Personal Workstation. Maskinen, som i likhet med Alphastation er basert på Alpha 433 og 500 Mhz prosessorer, vil imidlertid koste langt mindre enn dagens Alphastation.

-Alphastation basert på disse prosessorene ligger i dag i prisklassen fra 200.000 kroner og oppover. Politikken for Personal Workstaton er at prisen skal ligge maksimalt 20 prosent over en Pentium Pro løsning, sier en kilde i Digital til digi:data. Han legger til at forskjellen på produktene er en sperre i Personal Workstation som hindrer brukere i å kjøre andre operativsystemer enn Windows NT.

Forøvrig hevdes det at Alphabaserte NT løsninger er langt raskere enn Pentium Pro. All programvare som kjøres må imidlertid kompileres fra 32 bit, til emulert 64bit for at Alphamaskinen skal kunne kjøre programvaren. Dette foretas ved hjelp av et program som heter FX32, spesialutviklet for formålet. Med FX32 hevdes det at 32 bit programvare skal kunne kjøres 1,5 til 2 ganger så fort som en Pentium Pro løsning.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra