BEDRIFTSTEKNOLOGI

Billig år 2000 for Telenor

Mens Telia anslår kostnadene i forbindelse med tusenårskiftet til å ligge mellom 1,2 og 3,6 milliarder kroner, mener Telenor at de skal klare seg med mellom femti og hundre millioner kroner.

Sigvald Sveinbjørnsson
3. des. 1996 - 09:45

Forvirringen er fortsatt stor når det gjelder datoproblematikken knyttet til tusenårsskiftet. Nylig antydet svenske Telia overfor Computer Sweden at nyttårfesten i forbindelse med år 2000, kunne beløpe seg til mellom 1,2 og 3,6 milliarder kroner. Anslaget er utarbeidet av den svenske avdelingen av konsulentselskapet Gartner Groups, men disse har ikke villet uttale seg videre om beløpet. Årsaken som ble oppgitt, var at selskapet ikke uttaler seg offentlig om sine klienter, og en uttalelse ville eventuelt komme på et senere tidspunkt. Den interne lederen av Telias Prosjekt år 2000, Ylva Hambraus-Bjørling, kunne derimot fortelle at anslaget var svært usikkert.

-Tallet du refererer til er basert på hva andre teleselskap på størrelse med Telia har av kostnader i forbindelse med datoproblematikken. Man skal imidlertid være klar over at anslaget er svært usikkert, sier Hambraus-Bjørling. Hun vil dessuten ikke kommentere Telenors langt mer beskjedne anslag på mellom 50 og hundre millioner.

-Jeg kan ikke uttale meg om et selskap jeg ikke kjenner noe til, men det bør nevnes at anslaget vårt inkluderer mer enn det som er direkte knyttet til teledriften. Tallene omfatter alt som er av datasystemer i Telia, avslutter prosjektlederen.

For Telenors del er det imidlertid ikke like usikkert.

- Jeg tror neppe at datoproblematikken kommer til å koste oss mer enn 100 millioner. Skal jeg komme med et anslag vil jeg tippe et sted mellom 50 og 100 millioner, sier Oddvar Hesjedal, direktør for Telenors avdeling for forskning og utvikling. Når digi:data presenterer Telias tall overfor ham, blir han derfor forbauset.

-Dette høres fryktelig mye ut. Jeg kan ikke skjønne hva tallene er basert på, sier Hesjedal.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.