BEDRIFTSTEKNOLOGI

Billig båndbredde fra Bay

Bay Networks introduserer en serie nye høyhastighets huber, svitsjer og konvertere til en pris som gjør produktene tilgjengelig også for mindre virksomheter. Med de nye produktene konsoliderer selskapet sin posisjon som totalleverandør på nettverksløsninger.

Eirik Flaa
23. jan. 1997 - 14:50

Samtidig med lanseringen av de nye produktene ble det holdt en konferanse der Asko Hotakainen, Bays spesialist på svitsjeteknologi, presenterte fremtidsutsiktene innen nettverksteknologi. Han fremhevet at løsninger med overføringshastigheter i gigabitstørrelsen etterhvert vil standard, noe som krever stadig mer av nettverksleverandørene.

- Nye systemer og subsystemer vil oppstå, som konsekvens av stadig høyere krav til ytelse og funksjonalitet på huber, svitsjer, rutere og konvertere, sier Hotakainen. Han legger til at 10 megabit Ethernet standarden allerede nå er å betrakte som et low-end produkt.

- De fleste Ethernett-brukere ønsker nå å etablere 100 megabit som standard, men mellom servere blir det stadig oftere snakk om gigabit standarden, sier Hotakainen. Han legger til at det dessuten foregår forskning også på neste generasjon Ethernet, som vil ha en hastighet på hele 10 gigabit.

Jan Søgaard
Jan Søgaard

Til tross for Hotakainens gigabit visjoner, er i de nye produktene til Bay i første rekke myntet på dem som enda må vente en stund før gigabit Ethernet blir prismessig aktuelt.- Vi presenterer en produktserie som tilbyr brukerne dagens high-end- og mid-range teknologi til low-end priser, sier administrerende direktør i Bay Networks Norge, Jan Søgaard til digi:data. Søgaard mener dessuten at kombinasjonen av aggressiv prising og bredt produktspekter, vil gjøre Bay til en av verdens ledende totalleverandører i sin klasse.

- Produktene vil gjøre det langt mer attraktivt for mindre virksomheter å skaffe seg høy-ytelsesnett, avslutter Søgård.

Produktene

-BayStack 30T og 30F, Fast Ethernet media konverter, fungerer som høyytelses MAC-layer broer ved bruk av svitsje teknologi.

-BayStack 302T og 302F, svitsjer beregnet arbeidsgrupper i middelstore organisasjoner

-BayStack 50-serien, hub med foreløpig fire 10Base T porter. Senere vi den også komme i versjoner med 8 og 16 porter.

-Model M2216T, Ethernet svitsj med seksten 10 base-T porter og 1042 MAC adresser.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.