Billig bredbånd til svenskene

Framtidsfabriken, Ericsson og Bredbandsbolaget har inngått en intensjonsavtale som skal bringe "Broderfolkhemmet" lokale bredbåndsnett til en fornuftig pris.

Framtidsfabriken, Ericsson og Bredbandsbolaget har inngått en intensjonsavtale som skal bringe "Broderfolkhemmet" lokale bredbåndsnett til en fornuftig pris.

Avtalen innebærer mellom annet at Framtidsfabriken skal utvikle nye bredbåndstjenester for Bredbandsbolaget og Ericsson, samtidig som Ericsson blir hovedleverandør for Bredbandsbolaget.

Mer enn hundre ganger høyere kommunikasjonshastighet og lavere fastpriser vil åpne for helt nye typer Internett-tjenester, så som konstant oppkobling til nettet med overføring av bevelige bilder og telefoni - uten ekstra kostnader.

Så legger da heller ikke det svenske trekløveret bånd på seg i sin omtale av bredbåndssamarbeidet:

- Dette er større enn mobiltelefoniens gjennombrudd, både for Sverige som nasjon og for de involverte selskapene. Med dette samarbeidet bereder vi grunnen for verdens første storskala bredbåndsnett. Målet er å gi alle tilgang til den mest moderne teknologien til en fast pris som ligger under normale telefonkostnader, sier administrerende direktør Jonas Birgersson i Framtidsfabriken i en pressemelding.

Også i Ericsson er gleden påtakelig - ikke minst fordi selskapet nå har sikret seg Bredbandsbolaget som kunde.

- Vårt mål er å være en ledende systemleverandør i det sterkt voksende markedet for bredbåndskommunikasjon til hjemmet, sier Per-Olof Sjöberg, såkalt General Manager ved Ericssons avdeling for lokale kommunikasjonssystemer.

Bredbandsbolaget kan allerede tilby samtlige svenske husstander en LAN-Ethernet/Opto-løsning på minst 10 Mbit/s.

Framtidsfabriken vil ta i bruk nyutviklet Ericsson-teknologi for å bygge blandede optiske bredbandsnett - en teknologi som ifølge DK-News mer eller mindre i det skjulte fremdeles er under utvikling i et av Ericssons laboratorier i søndre Stockholm.

Framtidsfabriken har gjennom Nordic Netpartners prøvd å få til en felles eierkonstallasjon i Norge via New Media Science (NMS), noe som ble historie da Linné Group kjøpte opp NMS.

Nå er Framtidsfabriken på utkikk etter nye partnere i Norge. Svenskene kan lokke med børsnotering og ekspansive takter. Det er to ulike måter etableringen i Norge kan skje på; enten gjennom en allianse á la Nordic Netpartners eller ved å gå inn eiermessig i et eksisterende norsk webbyrå.

Til toppen