KORTNYTT

Billig HD DVD-spiller til Xbox 360

Microsoft har annonsert flere kommende nyheter for selskapet nyeste spillmaskin - 1080p, blant annet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. sep. 2006 - 19:01

Microsoft skal den 17. november i år lansere en egen HD DVD-spiller til Xbox 360 i Japan. Spilleren skal koste bare 19.800 yen, omtrent 1130 kroner, noe som er betydelig lavere enn tidligere forventet og langt under hva separate HD DVD og ikke minst Blu-ray Disc-spillere koster. Den kommende spilleren skal støtte visning av film i 1080p-oppløsningen, noe kun de nyeste og dyreste HD DVD-spillerne gjør i dag. 1080p er den høyeste av dagens vanlige HDTV-oppløsninger og viser 1920x1080 punkter uten linjesprang.

Xbox 360 er ikke utstyrt med noen HDMI-utgang, så bildet vil leveres via VGA- eller komponentutgangene. Microsoft har foreløpig ingen planer om å komme med en HDMI-utgang til Xbox 360, men Shane Kim, visepresident for Microsoft Game Studios, sier til nettstedet Kotako.com at dette på sikt vil kunne bli et krav fra filmbransjen.

    Les også:

Microsoft annonserte i går dessuten at det i løpet av høsten vil komme en programvareoppdatering til Xbox 360 som gjør at også selve spillmaskinen vil støtte 1080p-oppløsning. Dette vil gjelde for både spill og film.

Kim tror likevel 720p-oppløsningen vil være normen for Xbox 360-spill også i framtiden.

Microsoft har foreløpig ikke annonsert hva HD DVD-spilleren vil koste i resten av verden eller når det vil komme på markedet her.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.