Billig laserskriver fra Dell

Dell har lansert en ny laserskriver med en med pris som kan gjøre den attraktiv for hjemmebrukerne.

Dell har lansert en ny laserskriver med en med pris som kan gjøre den attraktiv for hjemmebrukerne.

De fleste som har en skriver hjemme, har en blekkskriver. Årsaken har tradisjonelt vært innkjøpspris og det faktum at de fleste blekkskrivere støtter utskrift av farger.

Laserskrivere, derimot, har tradisjonelt vært forbeholdt bedriftsmarkedet. Disse er normalt rimeligere og raskere å bruke enn blekkskriverne, men koster normalt en del ekstra. Enkelte lavprismodeller har vært rettet mot hjemmemarkedet, men disse har likevel gjerne kostet mer enn blekkskriverne og har ikke akkurat blitt noen braksuksess.

Dell lanserte denne uken laserskriveren Dell 1100. Dette skal ifølge amerikansk presse være den billigste laserskriven på markedet. I Norge er prislappen 809 kroner, eksklusiv mva og frakt. Dette inkluderer en tonerkassett som skal holde til omtrent tusen utskrifter. Ekstra tonerkassetter for omtrent 2000 utskrifter, koster 449 kroner eksklusiv mva og frakt. Skriver støtter kun svart/hvitt-utskrifter. Det er altså ikke sen skriver for de som ønsker å skrive ut fargefotografier.

Dell 1100 kan ifølge selskapet skrive ut inntil 14 sider i minuttet og skal være beregnet for en driftsyklus på inntil 5000 sider i måneden. Den skal altså være egnet for hjemmebrukere og småbedrifter med relativt store utskriftsbehov.

Skriveren bruker i underkant av 30 sekunder på å skrive ut den første siden når den er kald, og omtrent 10 sekunder fra standbymodus. Skriveren har 2 MB med minne innebygd og har en arkmater i front med kapasitet på omtrent 150 ark.

Utskriftsoppløsningen er på 600 x 600 ppt.

Skriveren er veier 5,5 kg inkludert tonerkassetten. Den måler 358 x 299 x 217 mm. Den kobles til en Windows-basert PC via en USB-kabel.

Til toppen