FORBRUKERTEKNOLOGI

Billig lommevideo lansert for barn

Flere selskaper har lansert bærbare lyd- og videospillere spesielt rettet mot barn.

12. nov. 2004 - 15:41

Bærbare, digitale videospillere er i ferd med å bli et masseprodukt. Nå er også leketøysprodusentene kommet på markedet. For selvfølgelig skal også barn kunne se på video når de er på tur, på egne, barnetilpassede enheter.

Associated Press omtaler et relativt nytt produkt fra Mattel som kalles Juice Box. Dette er en personlig mediespiller som både kan spille av video og vise JPEG-bilder. Ved hjelp av en tilleggsmodul kan den også spille av MP3-filer.

Spilleren er beregnet for barn over seks år og inneholder svært få deler som kan bli ødelagt.

Prisen for Juice Box er 70 dollar, mens MP3-modulen koster 45 dollar. For en bærbar videospiller er dette latterlig billig, men løsningen er selvfølgelig ikke uten ulemper.

Videofilmene som kan vises på enheten, må kjøpes på små innstikksmoduler til priser på mellom 10 og 25 dollar, avhengig av lengden på filminnholdet. I de rimeligste tilfelle kan det være snakk om to små tegnefilmepisoder, for eksempel fra Cartoon Network.

Bildekvaliteten skal være litt så som så, med en skjerm som måler som måler omtrent 4 x 5 centimeter. Men avspilling av tegnefilm uten for mange detaljer, skal gå greit. Lydkvaliteten beskrives av AP som en transistorradio i en blikkboks, men dette skyldes trolig kraftig komprimering av lyden på filmmodulene. Lydkvaliteten ved avspilling av MP3 er nemlig en helt annen, særlig når hodetelefoner benyttes.

Batteritiden skal derimot være imponerende. Med tre vanlige AAA-batterier er kunne AP spille av video med full lysstyrke, men uten lyd, i 10 timer.

Men det finnes andre alternativer også. Blant annet er det mulig å utstyre en vanlig Game Boy Advance fra Nintendo med både tv-mottaker og videospiller.

Tv-mottakeren leveres i utgave for både PAL og NTSC, støtter 99 kanalvalg og kan kobles til for eksempel en vanlig DVD-maskin. Mottakeren koster 49 dollar.


Videospillermodulen til GBA, GBA Movie Player, er mer fleksibel enn Mattel sin løsning. Den er basert på Windows DirectX-løsning og skal kunne spille av stort sett de samme mediefilene som en vanlig Windows-PC kan spille av. Filene lagres på et vanlig Compact Flash minnekort og plugges inn i videomodulen, som også kan spille av musikkfiler. Prisen er 25 dollar.

Mer informasjon om GBA Movie Player finnes på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.