Billig mobilnett utfordrer Telenors fasttelefon

Teletopia-sjef Robert Hercz forventer å ta mange kunder fra Telenor med sitt billige mobile GSM-nett.

Teletopia-sjef Robert Hercz forventer å ta mange kunder fra Telenor med sitt billige mobile GSM-nett.

Teletopia har åpnet sitt billige mobilnett som skal utfordre Telenors fasttelefon. Foreløpig dekker GSM-nettet sentrale områder i Oslo fra Sandvika i vest, Oppegård i sør, Stovner i nord og Lambertseter i øst.

Innen første kvartal til neste år vil Teletopia ha bygget ut over hele Stor-Oslo som innebærer Liertoppen, Sollihøgda, Lillestrøm/Skedsmokorset og Ski. Det totale kundegrunnlaget vil i dette området være rundt 900.000 mennesker.

Daglig leder Robert Hercz holder kortene tett til brystet og vil ikke røpe til digi.no hvor mange kunder Teletopia har kapret.

- Da kunne vi like godt gi fra oss markedsplanen til konkurrentene Telenor og NetCom, sier han til digi.no.

Men han har stor tro på konseptet «Teletopia @Home», som kan bli en arg konkurrent til Telenors fasttelefoni.

Ifølge Hecz har Telenor i dag 14 milliarder kroner i inntekter fra fastnettet, hvorav 7 milliarder utgjør abonnementsinntekter.

Her er det et stort potensial for Teletopia.

- Vi snakker kanskje om 80 prosent av befolkningen som må betale fasttelefonen selv. Dette er en helt unødvendig utgift, sier Hercz.

Det koster over 2.500 kroner i året å ha summetonen hjemme. Med en adapter fra Teletopia kan brukere beholde sitt gamle telefonapparat og ringe som normalt uten Telenors avgift.

Ringer man innenfor hjemmesonen til Teletopia koster det 14 øre i minuttet om kvelden og i helgene og 22 øre om dagen. Å ringe til en Telenor eller NetCom-mobiltelefon koster 99 øre i minuttet.

Hercz viser til British Telecoms tilsvarende satsning med O2 i Tyskland, som der er blitt den fjerde største GSM-operatør.

Med Teletopia @Home kan man kvitte seg med hjemmetelefonen. For 159 per måned kan man for en fast pris per måned, bruke Teletopias teletjenester som tale, SMS, MMS og WAP gratis i eget nett.

For 349 per måned, kan man ringe gratis i Norge på Teletopias nett, ubegrenset til fastnettet og i prinsippet ubegrenset til andre mobiltelefoner i Telenors og NetComs nett.

Det er først etter at man har snakket 300 minutter til andre mobiltelefoner at man begynner å betale, og da er prisen 99 øre per minutt.

Også utenlandssamtalene er billigere hos Teletopia.

- Mens Telenor tar 25 kroner minuttet for samtaler til Afganistan, krever vi 5,99 for tilsvarende tjeneste, sier Hercz.

Teletopia-sjefen er nå i ferd med å betale tilbake kravet fra Teletilsynet om skyldige frekvensavgifter på 7,3 millioner kroner.

- Dette er fullstendig udramatisk, hevder han til digi.no.

Hercz understreker at selskapet vil gjøre opp for seg, og har midler til å betale etter at Teletopia har fått på plass en emisjon som sikrer betaling.

- De formelle prosessene tar noe tid, og i den anledning har vi tilbudt departementet enten å vente litt til kontantmidler er tilgjengelige, eller få en bankgaranti for hele beløpet allerede nå, sier Hercz til digi.no.

Til toppen