BEDRIFTSTEKNOLOGI

Billig-PC fra Acer

Acer America Corp. lanserer tirsdag en ny PC-modell som vil krype godt under 1000-dollarsgrensen, lover selskapet. Datamaskinen skal bygges på en 133 eller 166 MHz Pentium-prosessor og leveres med 1,4 gigabyte disk og 14-tommers skjerm.

Øystein Kvistad
5. mai 1997 - 03:31

Mens konkurrenter som Hewlett-Packard, Compaq, Dell og IBM har omfavnet Intel og Microsofts spesifikasjoner for den såkalte nett-PCen, går Acer sine egne veier, og tilbyr altså en PC-modell som er strippet for mye av kompleksiteten som dagens PCer preges av og tilbyr den til en lav pris.

Til forskjell fra nett-PCene kommer ikke den nye Acer-modellen i et forseglet chassis, men kan bygges ut av brukeren med andre komponenter, slik du kan gjøre med de fleste av dagens PCer.

I motsetning til nett-PCene, der man forsøker å gå bort fra gamle forpliktelser på ISA-buss-støtte (som ikke akkurat kan beskyldes for å støtte "plug-and-play"), vil den nye Acer-PCen støtte både ISA- og PCI-buss.

Ifølge PC Week, likner tirsdagens lansering på mange måter Acers USD 500 AcerBasic, som ifjor ble introdusert på de asiatiske markedene. Det originale AcerBasic-systemet hadde en 486-prosessor, 4 MB RAM, Windows 3.11 operativsystem og en begrenset programvareutrusting.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.