Billig projektor i lommeformat

Mitsubishi har annonsert en av verdens minstre projektorer. Den får enkelt plass i en håndflate.

Mitsubishi har annonsert en av verdens minstre projektorer. Den får enkelt plass i en håndflate.

Mitsubishi Digital Electronics America lanserte tidlig i februar PocketProjector 8482, som skal være blant de minste LED-baserte projektorene på markedet.

Projektoren veier i underkant av 400 gram og skal få plass i en håndflate eller i en stor jakkelomme. Den kan drives med strøm fra et batteri, sigarettenneren i en bil eller det vanlige strømnettet.

Med en avstand på drøyt 30 centimeter skal PocketProjector kunne skape et bilde på en vegg eller lerret med diagonal størrelse på 20 tommer. Bildestørrelsen kan fordobles ved å øke avstanden til omtrent 90 centimeter. Projektoren er basert på DLP-teknologi (Digital Light Processing) fra Texas Instruments og kan vise bilder med SVGA-oppløsning (800 x 600 punkter).

Lyskilden skal ha en forventet levetid på 20.000 brukstimer, noe som tilsvarer fire timers daglig bruk i drøyt 13 år.

Mitsubishi Digital Electronics America markedsfører PocketProjector som et produkt for hjemmemarkedet, spesielt egnet sammen med til digitale kameraer, håndholdte spillmaskiner og bærbare DVD-spillere.

Projektoren kommer først på markedet i juli 2005. Veiledende pris er oppgitt til å være 699 dollar. En valgfri batteripakke vil koste 149 dollar.

Om den kommer i salget utenfor USA, er ikke oppgitt.

Til toppen