BEDRIFTSTEKNOLOGI

Billig smartmobil også for Vesten

Microsoft har bestemt at selskapets kommende billigmobiler likevel skal tilbys i Vesten.

23. juni 2005 - 06:54

I februar i år annonserte Microsoft at selskapet arbeider med en plattform for smarttelefoner med lav pris. Plattformen har kodenavnet Peabody og var opprinnelig ment for salg i nye markeder som India og Kina.

Nå viser det seg at mobiler basert på plattformen også skal tilbys i resten av verden.

– Alle er interessert i lave kostnader, sier Ya-Qin Zhang, visepresident fro Microsofts divisjon for mobile og innebygde enheter, til IDG News Service.

Et design utarbeidet av Flextronics med fokus på å holde prisen så lav av som mulig, skal tilbys Microsofts OEM-partnere.

Ifølge nettstedet WindowsForDevices.com vil mobilen bestå av en Texas Instruments OMAP730 GSM/GPRS-prosessor med 32 MB RAM og 64 MB med flashminne. Fargeskjermen skal være på 1,9 tommer med oppløsning på 176 x 220 piksler. Mobilen skal støtte kommunikasjonsgrensesnitt som USB og IrDA, samt et spor for miniSD-kort. Den skal også kunne utstyres med et 1,3 megapiksels kamera. Det er ventet at batteriet vil være av typen 940 mAh litium polymer, noe som skal gi en taletid på inntil fem timer og en standbytid på inntil 200 timer.

Mobilen skal være utstyrt med en komplett versjon av operativsystemet Windows Mobile 5.

Zhang sier til IDG at Microsoft ennå ikke har bestemt noen detaljert tidsplan for lanseringen. Planleggingen og utviklingen skal være unnagjort, slik at det kun er maskinvareintegrasjonen som gjenstår.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.