Billig sprøyte - dyr dop

I morgen lanseres Nintendo 64 på det norske markedet, og den relativt beskjedne prisen på cirka 2000 kroner har sørget for en formidabel interesse for produktet. Mange vil imidlertid få erfare at det kanskje ikke er så billig likevel når spillprisen vil ligge på mellom 600 og 800 kroner.

I morgen lanseres Nintendo 64 på det norske markedet, og den relativt beskjedne prisen på cirka 2000 kroner har sørget for en formidabel interesse for produktet. Mange vil imidlertid få erfare at det kanskje ikke er så billig likevel når spillprisen vil ligge på mellom 600 og 800 kroner.

I morgen sender Nintendo-importøren Unsaco de første spillemaskinene av typen Nintendo 64 ut på det norske markedet. I første omgang dreier det seg om mellom 4000 og 5000 maskiner, men det vil i løpet av våren bli levert ytterligere 15.000 maskiner. Maskinene som er priset til rundt 2000 kroner, har vekket en enorm interesse hos publikum.

Mange av detaljistene har allerede solgt alle sine maskiner på forhånd. At antallet tilgjengelige spill fortsatt er begrenset, og at de få som er kommet koster mellom 600 og 800 kroner, ser heller ikke ut til å skremme den spillegale delen av Norges befolkning.

- Det er meget høy penetrasjon av TV-spill i Norge, sier markedssjef i Unsaco, Finn Eirik Larsen, til digi data. Larsen legger til at suksessen med Nintendo 64, likevel har overgått allle forventninger.

- Vi hadde ventet å selge rundt 20.000 enheter i 97. Nå viser det seg at forhåndsbestillingene fra detaljistene allerede har oversteget dette estimatet. Det oppjusterte budsjettet for inneværende år baserer seg nå på 40.000-45.000 enheter, sier Larsen. Han tror ikke at etterspørselen vil avta til tross for at det foreløpig bare er fire titler tilgjengelig på markedet, og at de i tillegg er svært stivt priset.

- Prisene i Norge er faktisk svært lave i forhold til i andre land. Dette gjelder i første rekke selve spilleboksen som eksempelvis koster 500 kroner mer i England, sier Larsen som heller ikke tror at prisene på produktene vil falle etter introduksjonsfasen.

- Vi har lagt oss på en strategi som går ut på at vi kjører samme prispolitikk helle veien. Hverken prisene på spill eller maskinen i seg selv vil reduseres i nærmeste fremtid, sier Larsen. Han synes ikke prisene er avskrekkende maskinens potensial tatt i betraktning.

Hva så med Larry Elllisons NC, blir Nintendo 64 en konkurrent til den? Sannynligvis, skal vi tro Finn Eirik Larsen.

- Det foregår et samarbeid med blant annet Netscape om å tilpasse Nintendo 64 til Internett. Dette betyr i realiteten at det blir mulig å surfe på nettet på TV-skjermen gjennom et vanlig modem. Tastatur blir det også mulighet å koble til, slik at maskinen i realiteten blir en konkurrent til NCen, sier Larsen som forklarer at maskinen dessuten har en rekke andre utbyggingsmuligheter.

- I løpet av '97 vil det dessuten komme en ekstern diskenhet som gjør det mulig å lagre informasjon. Dette gir maskinen et unikt potensial, avslutter Larsen.

Veiledende priser på spill som er tilgjengelig fra importøren:

Super Mario 64 698

Pilot Wing 598

Star Wars 798

Til toppen