Billig symmetrisk Internett-aksess

Telenor-eide Canal Digital gir kabelmodemkundene symmetrisk Internett-aksess for et lite tillegg i prisen.

Telenor-eide Canal Digital gir kabelmodemkundene symmetrisk Internett-aksess for et lite tillegg i prisen.

Symmetrisk Internett-aksess, det vil si at opplastings- og nedlastingshastigheten er lik, er langt fra vanlig i privatmarkedet. Stor sett er det bare relativt dyre SDSL/SHDSL-løsninger som tilbyr dette til privatkundene. Nå har Canal Digital kommet med en billigere løsning.

ITpro.no skriver i dag at Canal Digital i det stille har lansert nye Internett-produkter for selskapets kabelmodemkunder. Telenor Avidi, som disse kundene tidligere tilhørte, ble en del av Telenor-eide Canal Digital i februar i år.

Canal Digital har ikke annonsert de nye tjenestene, men har likevel oppdatert denne siden med produktinformasjon.

Canal Digital tilbyr nå fire ulike Internett-aksesstilbud, Mini, Midi, Maxi og Mega.

Mini er et symmetrisk lavhastighetstilbud med en symmetrisk båndbredde på 100 kb/s til 197 kroner i måneden. Tidligere var båndbredden på denne tjenesten 64 kb/s i begge retninger til samme pris.

Midi-produktet, som tidligere hadde en båndbredde på 512/128 kb/s til 347 kroner i måneden, koster fortsatt 347 kroner men båndbredden er økt til 750/150 kb/s.

Maxi-produktet er blitt forbedret ved at nedlastingshastighet er økt fra 1024 kb/s til 1250 kb/s, samtidig som prisen er redusert fra 547 kroner til 447 kroner. Opplastingshastigheten er fortsatt 250 kb/s.

Mega-produktet er etter det digi.no kjenner til nytt. Dette tilbyr en båndbredde på 2050/250 kb/s til 547.

Bortsett fra Mini-produktet handler alle disse produktene om asymmetriske løsninger, det vil si at opplastingshastigheten er betydelig lavere enn nedlastingshastigheten.

Men nå kan kabelmodemkundene for en ekstraavgift på 97 kroner i måneden oppgradere alle de nevnte produktene til symmetriske løsninger. Det vil si at man optimalt kan få en aksessløsning med 2050 kb/s i begge retninger for 644 kroner i måneden.

Etableringskostnadene er normalt 695 kroner.

Til toppen