Billig, trådløst og batterifritt pek fra Wacom

Wacom lanserte nylig et multifunksjons pekeverktøy. Verktøyet kan brukes til både grove bevegelser og til mer detaljert arbeid som signaturer eller tegninger.

Wacom lanserte nylig et multifunksjons pekeverktøy. Verktøyet kan brukes til både grove bevegelser og til mer detaljert arbeid som signaturer eller tegninger.

For enkelte oppgaver blir en mus for klønete å bruke. Da kan en trykkfølsom penn og tegnebrett være en god løsning.

Wacom lanserte nylig en kombinert løsning av begge disse pekeredskapene. Løsningen - som heter Wacom Graphire - består altså av en mus og en penn som begge er trådløse, samt et trykkfølsomt tegnebrett som også fungerer som musmatte. Både pennen og musen er batteriløse.

Musen i Graphire er ergonomisk formet og kan brukes av både høyre- og venstrehendte. Musen har et skrollhjul i tillegg til to programmerbare knapper. Musen inneholder ingen kule og skal ifølge Wacom være vedlikeholdsfri.

Tegnebrettet er trykksensitivt og har en presisjon tilsvarende 1000 punkter per tomme - noe som selvsagt også vil merkes ved bruk av musen. Tegnebrettet har størrelsen A6. Det leveres i både USB- og seriellutgaver og kan benyttes sammen med de aller fleste Windows-baserte PC-er i tillegg til Macintosh-maskiner med USB-port.

Med Graphire følger det en del programvare, blant annet flere plug-ins til Photoshop, som er spesielt laget for denne typen verktøy.

Ifølge Ann Martinsen, daglig leder ved Demo AS, som distribuerer Wacom i Norge, vil Graphire være leveringsklar i begynnelsen av oktober og koste 999 kroner inkludert mva.

Til toppen