BEDRIFTSTEKNOLOGI

Billig utenlandsmobil for bedrifter

Consorte lanserer en Java-applikasjon som kutter toppene av mobilregningen til og fra utlandet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. juli 2005 - 12:23

Fra før av har Vyke blitt lansert av Maskina, en løsning som kutter kostnadene ved mobilbruk i utlandet. Nå kommer Consorte med en tilsvarende løsning, med noen viktige modifikasjoner, både på det tekniske og det markedsmessige.

For det første går ikke Consorte etter privatpersoner på ferie. De går kun etter bedriftskunder. Formålet er klart og etterspørselen er svært reell, mener Tom Meyer, salgsdirektør i Consorte Norge.

- Vi har konkrete forespørsler fra kunder på dette, ellers hadde vi nok ikke laget det, sier han.

Consorte mener dette ikke bare egner seg for privatpersoner som vil spare noen kroner, men også forretningsreisende.

Consortes hovedvirksomhet er å lage nettsentriske sentralbordløsninger for håndtering av innkommende samtaler. Men kundene deres ringer også ut, og mange av deres store kunder har mye mobiltrafikk til og i utlandet.

Internasjonal mobiltelefoni er svært mye dyrere enn fasttelefoni, og dette gir rom for besparelser. Meyer nevner som eksempel at hvis en norsk mobilkunde i dag skal ringe et fastnettnummer i Brasi,l koster det 8 kroner med mobil og 4 kroner med fra fastnett.

Mobiltakstene kan omgås ved å legge inn en liten Java-applikasjon på mobilen. Åpner man denne kan man blant annet slå inn ønsket nummer, så sender applikasjonen denne informasjonen til Consortes server via GPRS.

Hvis du er i Norge vil applikasjonen sette opp en samtale mellom deg og serveren, og videre til målet i utlandet, med fastnettprising på utenlandsdelen.

    Les også:

Hvis du befinner deg i utlandet vil tjenesten mange steder ikke sette opp samtalen direkte, men ringe deg opp igjen, og så ringe mottakeren av samtalen, fordi det mange steder er billigere å bli oppringt enn å ringe ut. Hvilken løsning som velges avhenger av hva som er billigst for hvert land, sier Meyer.

Dette skal kunne gi over 50 prosent i besparelse, sier Meyer.

- Vi har stor tiltro til dette produktmarkedet, men vi må se utviklingen ut året for å vite hvor stort det kan bli, sier han.

Han opplyser at applikasjonen fungerer på mobiltelefoner som støtter Java, det er ikke knyttet til et spesifikt operativsystem.

Alle samtalene går vi vanlig mobilnett, ikke over IP på mobilnett.

Tjenesten gir også billigere SMS og opplysningstjeneste.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.