Billig-Windows kommer på engelsk

Nå kommer Windows på engelsk til noen hundrelapper, men handikappene er mange.

Nå kommer Windows på engelsk til noen hundrelapper, men handikappene er mange.

Windows XP Starter Edition er en redusert utgave av Windows XP som selges i utviklingsland i forbindelse med statssubsidierte ordninger for å øke bruken av informasjonsteknologi.

Hittil har billig-utgaven vært begrenset til lokale språk fordi Microsoft har vært redd for å ødelegge salget av de vanlige, dyrere versjonene. Men nå kommer det likevel en engelsk versjon.

Microsoft kunngjorde torsdag kveld at en flerspråklig utgave av Starter Edition vil lanseres på det indiske markedet fra årsskiftet, med ni lokale språk samt engelsk. Årsaken er en erkjennelse av at mange indiere tyr til engelsk når de skal kommunisere med folk som snakker andre indiske språk enn dem selv.

Det er foreløpig ikke planer om å legge engelsk inn i andre utgaver av Starter Edition enn den indiske.

Starter Edition er i dag tilgjengelig i Indonesia, Malaysia og Thailand i tillegg til India, samt i 18 land i Latin Amerika, hvorav Brasil. Systemet har flere begrensninger i forhold til standard Windows XP. Det kan bare kjøre tre applikasjoner samtidig, har ikke hjemmenettverk, tillater ikke flere brukere og har dårligere grafikk.

    Les også:

Til toppen