FORBRUKERTEKNOLOGI

Billig-Windows til salg i India

Microsoft har, sterkt forsinket, startet salget av Windows XP Starter Edition i India.

6. juni 2005 - 09:12

Helt siden i fjor høst har det vært klart at Microsoft arbeidet med en utgave av Windows XP Starter Edition på lokale indiske språk. Den praktiske lanseringen i India har vært utsatt på grunn av problemer med tilpasningen til lokale språk. Det er ikke meningen at billig-Windows skal være tilgjengelig på engelsk.

    Les også:

Fredag kom den første indiske utgaven av det begrensede Windows-systemet i salg. I denne omgangen dreier det seg kun om en versjon på hindi, begrenset til den nordlige delstaten Uttaranchai. Andre områder og andre språk kommer seinere.

Salget i Uttaranchai foregår gjennom et samarbeid med delstatsmyndighetene, Intel og det lokale selskapet HCL Infosystems.

Windows XP Starter Edition selges ikke for seg, men buntet med en spesiell billig PC som selges for 18.900 rupee, tilsvarende 2800 kroner.

Microsoft ser lanseringen av XP Starter Edition i India som en del av kampen mot piratkopiering. Det anslås at bare to av ti indiske PC-er holder seg til korrekt lisensiert programvare.

Microsoft håper at det blir solgt 200.000 eksemplarer av XP Starter Edition i Uttaramchai det første året. Systemet kan bare kjøre tre programmer på en gang, tilbyr kun lavoppløselig grafikk, kan ikke brukes til hjemmenettverk og mangler funksjonalitet for flere brukerkontoer på samme maskin.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.