Billige 3G-telefoner på vei

Sponsede 3G-telefoner med bindingstid har krøpet langt ned i pris, og det er mer i vente.

Sponsede 3G-telefoner med bindingstid har krøpet langt ned i pris, og det er mer i vente.

De første 3G-telefonene på markedet har vært ganske dyre. Nå er de sponsede telefonene i ferd med å komme kraftig ned i pris.

Elkjøp selger 3G-telefonen Nokia 6630 til 499 kroner. Forutsetningen er at man tegner Telenor Privat+-abonnement, med 12 måneders bindingstid. Medregnet abonnement og bindingstid koster det hele 2047 kroner.

Uten abonnement er det, så vidt digi.no erfarer, ingen 3G-telefoner til salgs for under 3.000 kroner.

– Telenor sponser 3G-telefoner på samme måte som andre mobiltelefoner, sier informasjonssjef Esben Tuman Johnsen. – Noen storstilt spesialsponsing av 3G-telefoner er ikke satt i gang.

Sponsing av telefoner har to fordeler for teleselskapene. Det lokker til seg mange kunder, og disse kundene får nyere mer avanserte telefoner, slik at nye tjenester kan tas i bruk tidligere.

Mange nye 3G-telefoner er nå på vei ut på markedet. Dette er fremdeles snakk om ganske dyre mobiler beregnet på forretningsbrukere. På litt sikt vil det også komme 3G-støtte i telefoner beregnet på massemarkedet, slik det har skjedd med andre nye mobilteknologier, for eksempel fargeskjermer, GPRS og kameraer.

Netcom åpnet sitt UMTS-nett i mars, men har så langt fokusert på innstikkskort til bærbare PC-er. De slipper til telefonkunder som maser, men venter med sin kommersielle lansering til september.

Til toppen