BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Billige Alpha-PC-er

- Innen 1998 skal det være mulig å lage en 2000 dollars Alpha PC som er minst dobbelt så kraftig som en tilsvarende priset Intel-maskin, sier Lim Soon Hock.

Eirik Rossen
27. juni 1997 - 15:21

Lim Soon Hock er tidligere nestkommanderende i Compaq. Han mener at den voksende populariteten til Windows NT vil bidra til å skape en flodbølge for Alpha-PC-er når man greier å produsere dem rimelig nok.

Lim Soon Hock vil gjøre Alpha PC-en rimeligere enn tilsvarende Intel-modeller. <i>Foto:  Singapore Business Times.</i>
Lim Soon Hock vil gjøre Alpha PC-en rimeligere enn tilsvarende Intel-modeller. Foto:  Singapore Business Times.

Da Digital først begynte å snakke om sin Alpha-prosessor i 1992, luftet de også tanker om en Alpha-basert PC som kunne konkurrere ut Intel-baserte maskiner på både pris og ytelse. Nå ser det ut som om drømmen endelig kan bli til virkelighet - med en produsent i Singapore, der Lim etablerte sitt selskap DSAP (DeskStation Asia-Pacific) i oktober i fjor, sammen med en annen Compaq-veteran, Bernard Yeo.

Lim sier til avisa Singapore Business Times at han har inngått en produksjonsavtale med Tri-M Technologies i bystaten, der Tri-M produserer Alpha-baserte hovedkort etter DSAPs spesifikasjoner. Mengdeproduksjon kan komme i gang om tre måneder. Inntil da vil DSAP selge Alpha-maskiner fra amerikanske DSTI (DeskStation Technology Inc).

Lim peker på at Alpha-brikken er anerkjent som verdens raskeste prosessor, og at denne ytelsen trengs for moderne multimedia-anvendelser. Digital er i ferd med å få støtte fra store brikkeprodusenter som Samsung og Mitsubishi. Dette vil gjøre det mulig å virkelig masseprodusere Alpha-brikkene, å få til en drastisk prisreduksjon på de ferdige systemene.

Lim sier han vil gjøre DSAP til en aktør i det han kaller "lavpris- og volummarkedet." Han sikter til et prisleie på 2000 USD, og mener at en Alpha-PC til denne prisen vil ha en ytelse på minst det dobbelte av en Intel-maskin i samme leie.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.