Billigere å bruke iZettle

Gjør mobilen eller nettbrettet til betalingsterminal.

Billigere å bruke iZettle
iZettles kortleser fungere mot en app på en iPhone eller, som her, en iPad, og krever konto hos iZettle. Kortleseren kommuniserer med nettbrettet over Bluetooth. iZettle har justert prismodellen og gjør løsningene rimeligere å bruke. Bilde: iZettle

Svenske iZettle har siden juni 2011 levert løsninger som gjør en smartmobil til en betalingsterminal. Målgruppen er små virksomheter som finner det uhensiktsmessig å betale for egne betalingsterminaler, og som trenger en annen ordning for å ta i mot betaling uten å sende faktura.

Teknologisk sett ser løsningen ut til å ha fungert utmerket. iZettle har derimot hatt problemer med å finne en egnet forretningsmodell.

Til å begynne med måtte kunden betale 1,50 kroner per transaksjon, og så 2,75 prosent av det overførte beløpet. Allerede ved 100 transaksjoner per måned, og 400 kroner per transaksjon, medført denne modellen en årlig utgift på 13 800 kroner av en årsomsetning på 480 000. Det var på høyde med årsutgiften til en dedikert mobil betalingsterminal.

iZettle bestemte seg raskt for at de ikke ville ta seg betalt per transaksjon, og utelukkende bygge forretningsmodellen på en andel av overført beløp.

Kortleseren til iZettle koster i underkant av 800 kroner, eks mva.
Kortleseren til iZettle koster i underkant av 800 kroner, eks mva. Bilde: iZettle

Nå er prismodellen igjen revidert.

Prosentsatsen som skal betales til iZettle senkes etter hvert som omsetningen øker: Den starter på 2,75 prosent og faller til 1,5 prosent ved en månedsomsetning på over 300 000 kroner. En månedsomsetning på 50 000 kroner gir en avgift til iZettle på 2,36 prosent.

iZettle mener den nye modellen gjør dem mer konkurransedyktige sammenliknet med tradisjonelle betalingsterminaler.

Disse kortene kan brukes i løsningen til iZettle.
Disse kortene kan brukes i løsningen til iZettle.

Referansekunde for iZettle er Svein Inge Myhre, daglig leder i Trygge Rom, låsesmed og tilbyder av sikkerhetsløsninger. Selskapet brukte tradisjonelle kortterminaler i bilene sine i mange år, men har nå byttet til iZettle. Han sier iZettle befrir dem fra store og tunge terminaler, og i tillegg løser det de opplevde av problemer med dårlig dekning. Han ser fram til at den nye prismodellen også gjør at de kan fokusere på å øke salget uten frykt for høye, faste kostnader.

Den nye prismodellen innføres fra 1. mars. iZettle tar på seg å følge med på omsetningen, og tilbakebetale kostnadsbesparelsen etter den nye modellen ved utgangen av hver måned.

iZettles betalingsløsning består av en kortleser som koples til en mobiltelefon eller et nettbrett over Bluetooth, og en tilhørende applikasjon. Brukeren kjøper kortleseren, installerer applikasjonen og oppretter en konto. Etter ti minutter er løsningen klar til bruk. Kortleseren koster 795 kroner, eks merverdiavgift.