Billigere å oppgradere dagens AMD-servere

Gir kundene rabatt hvis de skifter ut Opteron-prosessorene.

Billigere å oppgradere dagens AMD-servere

Gir kundene rabatt hvis de skifter ut Opteron-prosessorene.

I et forsøk på å beholde kundene, innfører AMD nå en rabatt til eksisterende kunder med Opteron-baserte servere. Disse får et avslag per prosessor på mellom 50 og 100 dollar, dersom de oppgraderer fra den eldre, 65 nanometers Barcelona-versjonen av prosessorene til dagens 45 nanometers Shanghai-versjon av Opteron. Etter hvert skal også den sekskjernede Istanbul-versjonen av Opteron tilbys på denne måten.

Det er mulig å oppgradere Opteron-prosessorene i servere fordi AMD har sørget for at nye prosessorer er bakoverkompatible med eldre sokler. Kundene får dog ikke fullt utbytte av oppgraderingen, siden det eldre systemet trolig ikke har støtte for like raskt minne og I/O-teknologi som den nye prosessoren.

- Med dagens økonomiske forhold forsøker kundene å strekke IT-budsjettene sine og å forlenge levetiden til teknologiinvesteringene mer enn noen sinne, samtidig som de vil forbedre ytelsen og energieffektiviteten, sier John Fruehe, direktør for forretningsutvikling hos AMD, i en pressemelding.

AMD Opteron Upgrade Program, som den globale ordningen kalles, inkluderer 2000- og 8000-seriene av Opteron med to og fire kjerner.

AMD demonstrerer i denne videoen hvordan prosessorene i en toveis server kan skiftes ut på få minutter.

Til toppen