BEDRIFTSTEKNOLOGI

Billigere billett til bedre Internett-sikkerhet

Sikkerhetsløsninger som brannmurer skal integreres i for eksempel kabelmodem. Slik vil Check Point redusere småbedrifters investeringsbehov betraktelig, mener Geir Kristoffersen.

20. mars 2001 - 16:07

Geir Kristoffersen er daglig leder av norgeskontoret til israelske Check Point Software Technologies Ltd. Han viser til avtaler morselskapet har inngått med maskinvareleverandører som Ericsson og Nokia, der avanserte sikkerhetsløsninger integreres i ulike typer dedikert maskinvare til bruk mot Internett.

- Det vil drastisk redusere terskelen som småbedrifter må over for å oppnå sikkerhet på linje med de store, mener han. - I dag er terskelen rundt 70.000 kroner. Etter hvert som vårt Open Appliance Initiativ skrider fram, vil den senkes til rundt 15.000 kroner, tror Kristoffersen.

Geir Kristoffersen.
Geir Kristoffersen.

Initiativet bygger på den erkjennelsen at bredbånd og dedikert maskinvare tegner til å bli to viktige trender innen småbedrift- og hjemmekontormarkedet. Dette er brukere som gjerne er blitt stilt på utsiden av avanserte sikkerhetsløsninger. Det gjør dem spesielt sårbare for datainnbrudd. Eksperter trekker gjerne fram det faktum at høstens store hack mot Microsoft, var mulig fordi en hjemmearbeidende ansatt ikke oppgraderte sitt virusvern.

 
- Check Point har etablert et eget datterselskap, SofaWare Technologies, for å ta seg av integrerte løsninger mot dette markedet. I Norge vil løsningene distribueres gjennom PC Lan og Itegra.

Integrert sikkerhet i dedikert maskinvare er også et alternativ for den som vil overlate sikkerheten sin til tilbydere av driftstjenester - MSP for "managed services provider". Check Point-programvaren gjør at sikkerheten i den dedikerte maskinvaren styres av selskapets driftsverktøy og kan integreres i de løsningene som tilbys MSP-ene.
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.