Billigere Blu-ray-leser til PC-en

Sony satser på å gjenta suksessen med å tilby billige DVD-spillere til PC-er. Denne gang med Blu-ray.

Billigere Blu-ray-leser til PC-en

Sony satser på å gjenta suksessen med å tilby billige DVD-spillere til PC-er. Denne gang med Blu-ray.

Sony kunngjorde søndag at selskapet i løpet av januar skal begynne å levere en Blu-ray Disc-spiller til PC-er for under 200 dollar (1075 kroner + mva). Dette er langt billigere enn det som til nå har vært normalt for Blu-ray-utstyr.

Den nye spilleren, BDU-X10S BD-ROM, har standard 5,25 tommers formfaktor og er utstyrt med Serial ATA-grensesnitt. Spilleren leveres med programmet CyberLinks PowerDVD BD Edition og kan også brukes til å spille av DVD-er og CD-er.

Programmet støttes av Windows XP og Vista.

- PC-baserte DVD-ROM-enheter bidro til å akselerere massemarkeds bruk av DVD, først og fremst fordi de var den minst kostbare måten å oppleve teknologien på, sier Wolfgang Schlichting, forskningsdirektør for flyttbar lagring ved analyseselskapet IDC, i en pressemelding.

- Tilsvarende forventer vi at PC-baserte BD-ROM-enheter til under 200 dollar vil være en bidragsyter til å la kostnadsbevisste konsumenter oppleve BD-teknologien.

For å kunne spille av innhold med HD-oppløsning, må PC-en være tilkoblet en skjerm via en HDMI-kabel.

For hundre dollar mer tilbyr LG Electronics en leser i det samme formatet som også takler HD DVD-plater, i tillegg til at den kan brenne DVD- og CD-formater. Denne enheten, GGC-H20L, skal være tilgjengelig nå og leveres med Serial ATA-tilkobling.

Til toppen