Billigere CD-RW fra HP

Hewlett-Packard annonserte nylig en ny og raskere CD-RW-brennermodell, samtidig som selskapet senket prisene på den tidligere modellen.

Hewlett-Packard annonserte nylig en ny og raskere CD-RW-brennermodell, samtidig som selskapet senket prisene på den tidligere modellen.

Den nye CD-RW-brenneren fra HP, CD-Writer Plus 8100i, er en intern IDE-enhet som kan lese med opptil 24X hastighet, skrive CD-R-plater med 4X hastighet og CD-RW-plater med 2X hastighet. 1X hastighet tilsvarer 150 kilobytes per sekund. Enheten inneholder HPs Fast Format-teknologi, som gjør at brukerne kan formatere en CD-RW-plate på under 5 minutter. Ifølge HP har dette tatt over en time tidligere.

Med brenneren følger det også endel programvare. Blant annet er Adaptecs Direct CD og Easy CD Audio inkludert. Programmene brukes til lagring av datafiler og musikk og tale på CD-er beregnet for henholdsvis CD-ROM-spiller og vanlige CD-spillere. Det følger også med programvare fra HP som hjelper brukeren med å håndtere og holde orden på sikkerhetskopier og andre filer på CD-platene.CD-Writer Plus 8100i ble tilgjengelig på markedet i Norge den 1. september og veiledende pris er ifølge Rune Kjølstad, markedssjef for Information Storage hos HP Norge, 3795 kroner, eksklusiv mva. Selv om denne brenneren ikke skriver like raskt til CD-RW som Yamaha-brenneren digi.no skrev om for et par uker siden, er prisen betydelig lavere.HP har samtidig kuttet prisen på sin tidligere CD-RW-brenner, CD-Write Plus 7200 med omtrent 26 prosent siden den ble introdusert i februar i år. Listeprisen på den interne modellen, 7200i, er nå 2990 kroner, eksklusiv mva, mens den eksterne enheten, 7200e, koster 3990.-, eksklusive mva. 7200-modellen har samme skrivehastighet til CD-RW som 8100, men har skriver bare halvparten så raskt til CD-R. Lesehastigheten er 6X. All programvaren som følger med 8100-modellen, følger også med 7200-modellen. I tillegg medfølger det flere kjente applikasjoner fra blant annet Symantec, Adobe og Corel

Til toppen