Billigere internettleie for norske småbedrifter

Fastweb utfordrer Telenor Nextel på hvem som skal hjelpe små norske bedrifter ut på Internett. De to leverandørene blir stadig mer dominerende i web-hotellmarkedet.

Fastweb utfordrer Telenor Nextel på hvem som skal hjelpe små norske bedrifter ut på Internett. De to leverandørene blir stadig mer dominerende i web-hotellmarkedet.

Konkurransen i markedet for web-hotell begynner å skjerpe seg, noe som betyr færre leverandører og ikke minst lavere priser. Dette er gode nyheter for alle de små norske bedriftene som ikke har råd til å drive sin egen Internett-server, men er avhengig av å leie andres servere for å ha et sted å plassere webtjenestene.

Utvalget av web-hotelltjenester er stort fordi det har vært en mulighet til å tjene penger for alle som har litt ekstra kapasitet på sin server, men nå begynner markedet å modnes. Telenor Nextel har lenge vært størst, men blir nå utfordret av Fastweb, eid primært av investorene bak Fast og Opticom.

Telenor og Fastweb har i dag omtrent like mange kunder - rundt 1.800 hver. Kundepotensialet er enormt, mener administrerende direktør i Fastweb, Jan Rune Størseth. Han sier det finnes 200.000 bedrifter med under fire ansatte i Norge. Disse bedriftene har stort sett ikke råd til egen Internett-server.

- Stadig flere bedrifter ønsker å få opp en Internett-side slik at de dukker opp når brukere søker på Internett og kan ha noen enkle sider med tilbud og annen informasjon, sier Størseth.

For å gjøre det billigst mulig, har Fastweb laget en programsamlepakke som de skal selge i alle Telenor-butikkene. I tillegg skal den store distributøren Ingram-Micro distribuere pakken til mange av databutikkene i Norge.

Kunden sender inn tekst og bilde, så lager Fastweb 13 ferdige sider for bare 990 kroner. Dessuten kan kunden gjennom et automatisk system oppdatere sidene sine selv. Med i prisen får kundene også opprettelsen av eget domenenavn.

- Med stordriftsfordeler og mal-systemer kan vi tilby en billigere løsning: Uten ferdige maler og automatikk, blir det mye konsulenttimer, noe en liten bedrift ikke har råd til. Vi tror vi kan få 3.000-4.000 nye kunder i løpet av året, forteller Størseth.

Telenor Nextel er enda billigere dersom du klarer å lage dine egen Internett-sider. Nextel tar bare en etableringsavgift på 500 kroner og en kostnad på 490 kroner måneden. Da kan du sy dine egne sider fra bunnen av eller få Nextels konsulenter til å gjøre jobben. Dette inkluderer domene-registering og lar deg lage sider som fyller opp til 5MB.

Telenor Nextel selger så sin løsning bit for bit, ut fra tjenester og filvolum du ønsker å legge ut. Du kan også få kjøpt bruk av Internett-butikk, databaser eller video og lydfiler.

Til toppen