TELEKOM

Billigere mobil i utlandet

Endelig må du bare betale for faktisk bruk. Per sekund.

30. mars 2010 - 13:17

Mobiloperatører i Europa får ikke lenger ta betalt for hvert påbegynte ringeminutt. Fra og med 1. april skal samtaler til og fra utlandet takseres per sekund.

Dermed blir det billigere å ringe, både fra og i utlandet. Samtidig innføres en makspris på å sende SMS på 1 krone og 19 øre. Det melder Post- og teletilsynet (PT).

Det er EU som har har fastsatt de nye reglene. På grunn av EØS-avtalen kommer dette også norske forbrukere til gode når de er på reise i Europa.

- Det er et viktig prinsipp at forbrukerne bare skal betale for den tiden de faktisk snakker. Dette har norske myndigheter kjempet for en god stund, sier informasjonsdirektør Elisabeth S. Aarsæther i PT.

Sekundtaksering er allerede innført for norske mobiloperatører, så her til lands fører ikke den nye reguleringen til endringer.

EU innfører nå også et makstak på datatrafikk. Den blir på 8,68 kroner uten mva. Men dette gjelder bare grossistleddet. PT håper at dette likevel også kommer forbrukerne til gode.

- Vi har en klar forventning om at denne maksprisen kommer forbrukerne kjapt til gode, slik at vi i større grad slipper triste historier om folk på ferie som får seg en meget kostbar overraskelse når de kommer hjem og oppdager hva surfingen har kostet. Det er likevel grunn til å være oppmerksom på at prisene på datatrafikk vil være høyere enn hjemme i Norge, sier Aasæther på nettsidene til PT.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.