Billigere mobilferie med lokale kontantkort

Mobiltelefoni i utlandet er dyrt. Men det finnes metoder for å omgå de kostbare roamingavgiftene.

Mobiltelefoni i utlandet er dyrt. Men det finnes metoder for å omgå de kostbare roamingavgiftene.

La oss si at dere er to familier som drar på ferie til utlandet sammen. Begge familiene er utstyrt med minst én mobiltelefon med norsk mobilabonnement.

Mobiltelefonen er god å ha for å formidle beskjeder mellom familiene, for selv om man reiser på tur sammen, betyr det ikke at man må tråkke i hælene på hverandre hele tiden.

Men det koster. Ringer du fra en norsk mobiltelefon til en annen norsk mobiltelefon, må du først betale roamingavgift for å ringe hjem til annet norsk mobilabonnement. I tillegg må mottakeren, fordi vedkommende også befinner seg i utlandet, betale en tilsvarende utenlandstakst. Prisen per minutt kan fort komme opp i flere titalls kroner til sammen.

Danske ComON siteter en artikkel i det tyske nettstedet teltarif.de hvor tipses om at prisen på feriesamtaler kan reduseres betydelig ved at man bruker kontaktkort (prepaid-card) utgitt av en mobiloperatør i det landet man ferierer.

Da slipper man unna med lokaltakst.

    Les også:

Noen begrensninger er det likevel:

En slik ordning krever selvfølgelig at mobilen ikke er låst til noen bestemt operatør. Kanskje noe bruke den forrige mobilen din til?

Dessuten er det ikke alle teleselskaper som vil selge kontantkort til utlendinger. Enkelte krever også en etableringsavgift eller en minstepris som gjør at vinningen går opp i spinningen, med mindre man skal feriere i landet i en lengre periode.

På side to av artikkelen i teltarif.de, er det nevnt en rekke priseksempler på kontaktkort i forskjellige europeiske land, i tillegg til i Australia. Disse er også lenket til prislister for de forskjellige mobiloperatørene. Det fleste prisene bør være forståelig også for de som ikke er så gode i tysk.

Prisene på nye kontantkort varierer helt fra 5 euro og opp til nærmere 80 euro. Hvor mye av dette som er tilgjengelig som ringetid, varierer også stort.

Til toppen