Billigere mobilsurf for småforbrukere

Talkmores fastpris-abonnementer rettes for storforbrukerne. Men ikke når det gjelder datatrafikk.

Billigere mobilsurf for småforbrukere

Talkmores fastpris-abonnementer rettes for storforbrukerne. Men ikke når det gjelder datatrafikk.

Kostnadene knyttet til ned- og opplasting av data ved hjelp av mobilen er fortsatt høye, selv om de har gått betydelig ned de siste årene. Men for at bruken av slike tjenester skal virkelig skal ta av, må kundene tilbys forutsigbare priser som ikke fører til sjokkregninger selv etter omfattende bruk.

Talkmore lanserte i dag et fastprisabonnement for kunder som ønsker å betale en lav pris per megabyte som lastes opp eller ned. Fastprisabonnementet kan foreløpig kun kombineres med selskapets ordinære Fastpris-abonnement for tale.

Med fastprisabonnementet for datatrafikk kan brukerne laste ned inntil 50 megabytes per måned for en fast pris på 59 kroner i måneden. Dette gir en pris per megabyte på 1,18 kroner. Dersom bruken overstiger 50 megabytes i en måned, belastes brukeren med 5 kroner per måned.

50 megabytes er ikke nødvendigvis så mye, selv om man kun bruker selve mobilen, laster ned innhold tilpasset mobiler og ikke bruker mobilen som modem for en PC.

Tele2, for eksempel, tilbyr blant annet abonnementet, «Mobilt Bredbånd Standard», som er rettet mot «... deg som surfer lite». Dette inkluderer 200 megabytes fri surfing, fire ganger så mye som Talkmores fastprisabonnement.

Uten tilleggsabonnement må Tele2-kundene betale mellom 8 og 15 kroner per megabyte, avhengig av abonnement og overført datamengde. Maksimalprisen per måned begrenses da i utgangspunktet bare av Tele2s kredittgrense på 5000 kroner.

Hos Netcom må vanlige mobilabonnenter betale 20 kroner for den første megabyten med datatrafikk, men deretter er det fri bruk resten av dagen.

Tilsvarende pris hos Telenor er 12,50 kroner per megabyte, med maksimalpris på 75 kroner per dag.

One Call tar 5 kroner per megabyte, uansett abonnement. MTU tar 0 kroner per megabyte i eget nett og 14 kroner i andres, mens Chess tar mellom 6 og 14 kroner, avhengig av abonnement. MobiTalk tar mellom 7,90 og 9,90 per megabyte.

Dessverre er det på nettstedene til mange av mobiloperatørene langt vanskeligere å finne prisene og betingelsene for datatrafikk enn for samtaler og tekstmeldinger.

Alle de omtalte prisene i artikkelen gjelder kun innenlands og gjelder primært privatabonnementer. Prisene utenlands er vanligvis langt høyere.

Til toppen