TELEKOM

Billigere mobilsurf også utenfor EU

Chess med lavest pris per megabyte i blant annet USA.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. juli 2010 - 11:32

Chess kunngjorde i dag at det har innført nye, mer oversiktlige og mindre avskrekkende priser på mobilsurf i ti land utenfor EU/EØS.

Selskapets mobilkunder skal nå kunne laste ned data med mobilen for 29 kroner per megabyte i henholdsvis Canada, Færøyene, Grønland, Israel, Kroatia, Malaysia, Egypt, Thailand, Tyrkia og USA. Innen EU krever Chess 19 kroner per megabyte.

– Det er ikke rimelig, men forbrukerne har noe å forholde seg til. For å få våre priser må kundene benytte våre samarbeidspartnere i de enkelte land, sier markedsdirektør Jarle Alvær, i en pressemelding.

Det betyr likevel at man som kunde må være påpasselig med å sjekke at man er tilknyttet riktig operatør når man er i de nevnte landene. I USA er det for eksempel bare når man benytter T-Mobiles nett at prisen er 29 kroner per megabyte. Benytter man i stedet Cincinnati Bell eller AT&T, er prisen 112 kroner per megabyte.

Det er ikke nødvendigvis slik at Chess' samarbeidspartnere har dekning over hele landet man er i.

Det skal likevel nevnes at Netcom ikke er stort dårligere enn Chess i akkurat de ti nevnte landene. Her krever Netcom 30 kroner per megabyte når man er koblet til selskapets samarbeidspartnere.

Telenor har langt mer oversiktlige priser. Men billig er det ikke. Selskapet krever 25 kroner per megabyte i EU/EØS-området, 40 kroner per megabyte i resten av Europa og 112,50 per megabyte i resten av verden.

Like oversiktlig, men betydelig billigere, er Ludo Mobil. Selskapet krever 15 kroner per megabyte i Norden, 20 kroner per megabyte i resten EU/EØS og 50 kroner per megabyte i resten av verden.

Samtlige priser gjelder for privatabonnementer og inkludert mva.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.