Billigere prosessorer for bærbare

Intel har gjort til dels kraftige kutt i prisene for selskapet prosessorer og brikkesett for bærbare PC-er.

Intel har gjort til dels kraftige kutt i prisene for selskapet prosessorer og brikkesett for bærbare PC-er.

Intel reduserte søndag prisene på selskapet Pentium M- og Celeron M-prosessorer, samt Centrino-pakkene, med inntil en tredjedel. Centrino-pakkene består av en Pentium M-prosessor, et brikkesett og en WLAN-modul.

Størst er kuttet i prisen på den raskeste Pentium M-prosessoren, med modellnummeret 755. Prisen for denne brikken er redusert fra 637 dollar til 423 dollar, nesten 34 prosent. Bortsett fra to modeller, hvor prisene ikke ble endret, var reduksjonene i prisene for de andre Pentium M-modellene på mellom 13 og 31 prosent. I de fleste tilfellene har modellene fått den tidligere prisen til modellen rett under. Vanligvis betyr dette at Intel innen kort tid vil komme med en modell som er raskere enn dagens raskeste, til den prisen dagens raskeste kostet før prisreduksjonen - altså 637 dollar.

Dette mønsteret går ikke igjen når det gjelder prisreduksjonene for Celeron M-brikkene. Prisene for de to raskeste modellene er ikke endret, mens prisen for de tre nederste modellene alle er redusert fra 107 dollar til 86 dollar, omtrent 20 prosent.

    Les også:

De Centrino-baserte pakkeløsningene finnes i en rekke utgaver. Prisreduksjonene gjelder de fleste utgavene, men ingen av lavspenningsutgavene. Prisreduksjonene er på mellom 10 og 30 prosent.

Hele oversikten finnes på denne siden.

Til toppen