FORBRUKERTEKNOLOGI

Billigere Windows Vista på boks

Microsoft lover at det skal bli betydelig billigere å kjøpe Vista i butikker.

29. feb. 2008 - 09:43

Fra slutten av mars vil prisen på PC-operativsystemet Windows Vista i butikk bli betydelig lavere enn i dag, heter det i en kunngjøring fra Microsoft seint torsdag kveld.

Vista selges stort sett ferdig installert på PC-er. Microsoft forklarer at Vista på boks ikke står for noen stor andel av omsetningen, men at de ser på det som et mulig vekstmarked. Med andre ord: Det er viktig å tekkes dem som mekker sine egne PC-er, og som kan tenkes å velge Vista framfor for eksempel Linux dersom Vista blir billigere.

Brad Brooks, som er ansvarlig for den globale markedsføringen av Vista i konsumentmarkedet, forklarer at prisreduksjonene i tid vil falle sammen med at Service Pack 1 for Vista blir globalt tilgjengelig, og at de vil slå forskjellig ut i ulike land.

Microsoft skiller mellom «utviklede» («developed») og «kommende markeder» («emerging»), altså mellom land der PC-penetrasjonen er høy, og land der den er i ferd med å bli det.

I utviklede markeder gjelder de største prisjusteringene versjonene Home Premium og Ultimate. I kommende markeder vil også Home Basic – den beregnet på svakere PC-er og som ikke har Aero – bli betydelig rimeligere. Prisreduksjonene gjelder både de fullstendige og oppgraderingsversjonene av disse. Vista Business omfattes ikke av kuttene.

Priskuttene vil variere fra 20 prosent til 48 prosent, heter det. I dag koster en norsk fullversjon av Vista Home Premium i underkant av 2800 kroner, mens en norsk fullversjon av Vista Ultimate koster i underkant av 4600 kroner.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.