Billigsalg av brukte Microsoft-lisenser

Et britisk selskap selger brukte Microsoft-lisenser billig, med Microsofts velsignelse.

Et britisk selskap selger brukte Microsoft-lisenser billig, med Microsofts velsignelse.

Microsoft har overrasket mange av sine britiske forhandlere ved ikke å slå ned på selskapet Dislics nye forretning. Dislic selger nemlig brukte programvarelisenser fra insolvente selskaper og selskaper som kutter i staben, og dermed har lisenser til overs, melder CNet News.com.

Forhandlere frykter nå at dette vil skape et nytt marked for brukt programvare.

- Vi har planlagt dette i et og et halvt år. Tidligere så mange av selskapene ikke på programvarelisenser som verdifull eiendel, men dette hjelper dem å endre syn, sier Jonathan Horley, direktør i Dislic.

Praksisen er gjort legalt mulig av et smutthull i britisk konkurslov og en klausul i mange Microsoft-lisenser som tillater ubrukte eller uønskede bedriftslisenser å bli overført. Dermed kan salget foregå legalt i Storbritannia.

Lisensene selges med en rabatt på mellom 20 og 50 prosent i forhold til det vanlige autoriserte Microsoft-forhandlere kan tilby.

News.com har fått bekreftelse fra Microsoft om at Dislics salg av lisenser ikke bryter med noen av Microsofts lisens-vilkår.

Flere Microsoft-forhandlere tror dette vil skade salget deres, men enkelte ser muligheter for en ny kanal som de kan delta i.

Informsjonsdirektør Jannik Lindbæk Jr. i Microsoft kjenner ikke til om dette er mulig i Norge, men vil komme tilbake med mer informasjon.

Til toppen