BEDRIFTSTEKNOLOGI

Billigversjon av C-Pen

Nå lanseres en ny utgave av den svenske oppfinnelsen C-Pen, en elektronisk penn med innebygget ordbok. Den nye utgaven, C-Pen 200, er beregnet på dem som kun har behov for selve tekstavlesningsfunksjonen.

Therese Werenskiold
31. aug. 1999 - 01:29

Den nye digitale overstrykingspennen er mindre og lettere og har fordoblet brukstid. C-Pen 200 er spesielt beregnet på lesing av tekst, noe som har ført til at prisen kunne halveres sammenliknet med den tidligere utgaven. Den nye pennen er beregnet å koste omtrent 1800 kroner.

Den nye modellen er beregnet på dem som har mest bruk for selve tekstavlesningfunksjonen, og den er vesentlig billigere enn den mer avanserte varianten av C-Pen. Denne koster omtrent 3680 kroner.

– Den nye modellen av C-pen, er skreddersydd for brukere som i liten eller ingen grad trenger for eksempel automatisk oversettelse. Den er både lettere og mindre enn den tidligere modellen, forteller Christer Fåhraeus, oppfinner av C-Pen og grunnlegger av C Technologies, i en pressemelding.

På samme måte som den tidligere versjonen av C-Pen, leser C-Pen 200 inn tekst og overfører teksten trådløst til datamaskinen ved hjelp av infrarødt lys (IR-kommunikasjon). Den innleste teksten kan redigeres, enten i datamaskin eller direkte i C-Pen 200.

Pennen inneholder også en adressebok, C Address. Utover dette kan C-Pen 200 brukes til å skrive inn navn og adresser i adresseboken ved hjelp av programvaren C write. Du gjør det samme som når du skriver tekst med en vanlig penn.

C-pen 200 inneholder et flash-minne på 2 megabyte, 512 kilobyte RAM og en batterienhet som består av to vanlige, oppladbare AAA-batterier. Brukstiden er også blitt fordoblet til fire uker ved normal drift.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra