Bin Laden-virus på Internett

30.000 nyhetsgrupper på Usenet har mottatt virusinfiserte meldinger med bilder av Osama «funnet hengt».

30.000 nyhetsgrupper på Usenet har mottatt virusinfiserte meldinger med bilder av Osama «funnet hengt».

Hackere har mange kreative forslag for å lure databrukere til å laste ned virusinfiserte filer. Denne gangen vekkes den morbide nysgjerrigheten og appetitt for terrornyheter. En trojansk hest ble fredag oppdaget av det britiske antivirusselskapet Sophos med fotografier av Osama bin Laden og hans selvmordsbrev.

Meldingene er sendt til 30.000 nyhetsgrupper på Usenet. Det er så langt ikke oppdaget spredning av viruset via ordinær epost, skriver Aftenposten.

I meldingen blir det hevdet at Osama bin Laden skal ha blitt funnet hengt av to CNN-journalister. Mottakerne av de virusinfiserte meldingene blir oppfordret til å laste ned filer med fotografier som skal vise den fryktede Al-Qaida lederen død.

Det hevdes også at journalistene skal ha funnet et selvmordsbrev skrevet av bin Laden selv. Hvorvidt norske databrukere er blitt rammet av dataviruset, er foreløpig ukjent.

Osama bin Laden har flere ganger vært en trussel for Internett. For snart tre år siden, rett etter 11. september dukket den første «humoristiske» varianten opp i Asia med fristende bilder av en vital Al-Qaida lederen. Meldingene hadde lenker til «bin Laden-toalettpapir» og «Saddam Hussein and bin Laden in Love».

Til toppen