Bing blir smartere

Lar deg stille oppfølgerspørsmål, akkurat som Cortana.

Bing blir smartere
Microsoft har brukt enorme beløp på å forbedre sin søkemotor, som stadig får flere nye funksjoner i USA, men ikke i Norge.

La oss ha en samtale, lokker Microsoft i en ny kunngjøring om innføring av mer kunstig intelligens.

Det er søkemotoren Bing som nå kan svare på oppfølgerspørsmål. Dessverre gjelder dette bare den amerikanske utgaven, men denne kan benyttes også av norske brukere gjennom å velge innstillinger-ikonet øverst til høyre, deretter «worldwide» og endelig Unites States - English.

Nyheten gjør det mulig å stille spørsmål av typen «who is the prime minister of Norway?». Svaret gis i en grå boks «Erna Solberg». Deretter er det bare å fortsette utspørringen med nye spørsmål som «how old is she?», «who is her spouse?» og så videre.

Søkemotoren forsøker hele veien å forstå at du fortsatt spør om Erna. Dataene hentes fra eksterne kilder, som blant annet Wikipedia.

En rask test utført av digi.no viser at dette fungerer godt i noen tilfeller, og mindre bra i andre. For eksempel gikk det helt galt da vi åpnet med «Where is germany?». Det første svaret var korrekt, men da vi fulgte opp med «and who is the prime minister?» foreslo Bing den britiske statsministeren David Cameron...

Forbedringene i Bing bygger ifølge Microsoft på et omfattende arbeid og investeringer innen forståelse av naturlig språk. – Dette er en lang reise, og vi forventer å levere en rekke ytterligere forbedringer i dagene som kommer, skriver de.

Funksjonaliteten er lånt direkte fra selskapets nye digitale assistent Cortana, som ble introdusert med Windows Phone 8.1, som trolig også blir del av neste års kommende Windows 9 med kodenavn «Threshold».

Det begynner å bli lenge siden Bing i USA ble oppgradert med ny semantisk motor. Dette skjedde allerede i 2009, men fortsatt er den norske utgaven hengende etter.

    Les også: