PERSONLIGTEKNOLOGI

Bing er en sinke

Microsoft erkjenner at søkemotoren er treg.

Søkemotorkrigen blusset i fjor opp, etter at Microsoft lanserte Bing for å utfordre Google. Begge har senere kraftig rustet opp tjenestene, og vil fortsette å gjøre det fremover.

Innovasjonsracet gir bedre tjenester for alle brukere. Mange av forbedringene skjer «under panseret» og gir bedre og mer relevante treff.

Samtidig rulles det stadig ut nye funksjoner som også er godt synlige og gir umiddelbar nytteverdi, som blant annet sanntidssøk, visuelle søk og nye filtre.

Selv om Google er brukernes klart foretrukne søkemotor verden over, har Bing vist seg som en verdig konkurrent. Begge selskapenes utviklere jobber på høygir.

På ett område ligger imidlertid Bing langt bak erkerivalen. Microsoft makter ikke å indeksere nye nettsider raskt nok. Og de er beundringsverdig ærlige om problemet.

- Det er velkjent i bransjen at MSNbot er ganske treg, innrømmer Microsofts program manager Bret Young i Bing Webmaster Center.

«MSNbot» er Microsofts indekseringstjeneste («web crawler»), som besøker nettsteder for å indeksere dem.

Young svarer på spørsmål fra en bruker som lurer på hvorfor et nytt nettsted ikke dukker opp i Bing, selv halvannen måned etter vedkommende sendte inn et XML-basert områdekart av nettstedet, etter sitemap-standarden.

Sitemap har til hensikt å sikre inkludering i søkemotorene for alle relevante nettsider i et nettsted, samt gjøre det enklere for søkemotoren å oppdatere endringer.

Indeksering av nye nettsteder i Google er til sammenligning en minuttaffære, fremfor dager, forteller daglig leder Jørgen El Fakiri i Metronet Norge, et selskap som jobber med søkemotoroptimalisering.

- Jeg har opplevd at Google tar inn sider på få minutter, sier El Fakiri til digi.no.

Et av forslagene til Young er å manuelt lime inn nettstedets URL i nevnte diskusjonsforum. Så lover han at Microsoft i hvert fall legger inn nettstedet forside i Bings søkeindeks.

Nettstedet Neowin.net morer seg med dette forslaget, og oppfordrer Microsoft til å heller forbedre sin indekseringsmekanisme.

- Hvordan kan Microsoft forvente at Bing skal kunne konkurrere med Google hvis de ikke en gang kan håndtere enkle oppgaver som å indeksere nettsider innen rimelig tid?

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.