Bing skal bli internasjonal

Microsoft antyder en svært ambisiøs ekspansjon.

Bing skal bli internasjonal
Den norsk utgaven av Bing tilbyr vanlige søketjenester og en karttjeneste levert av Nokia. Nå tyder signaler fra Microsoft på at også den norske delen av Bing vil bli kraftig utvidet. Bilde: digi.no

Selv fem år etter at Microsoft døpte om selskapets søketjeneste til Bing, handler Bing nesten bare om USA. Svært lite av den nye funksjonaliteten som Microsoft har utviklet i løpet av disse årene, er tilgjengelig i andre land. Dette kan skyldes Bings beskjedne markedsandeler i blant annet Europa, men Microsofts vil ikke vinne markedsandeler på weben dersom satsingen ikke er helhjertet.

Bing er relativt tett integrert med Microsofts nyeste operativsystemer, men uten en fullverdig, internasjonal satsing, er det bare amerikanske brukere av disse systemene som får full glede av integrasjonen.

Men nå ser det ut til at Microsoft våger å gjøre noe. I en stillingsannonse som blant annet WinBeta har kommet over, søker Microsoft ny leder for forretningsutvikling i EMEA-området (Europa, Midtøsten og Afrika). Oppdraget er å gjøre Bing konkurransedyktig i det internasjonale markedet.

– Bing investerer nå i den mest ambisiøse geografiske og produktrelaterte ekspansjonen i dens historie. Internasjonal er nå både først og sentral ved Bing. ASG [Applications and Services Group, red. anm.] skal gjøre Bing til et kvalitetsprodukt i 75 markeder omkring i verden, drevet av behovene til Microsofts kjerneprodukter og globale, strategiske allianser – Windows 8, Windows Phone, Xbox, Nokia, Yahoo og andre, skriver Microsoft i stillingsannonsen.

I EMEA-markedene skal den nyansatte forhandle og gjennomføre strategiske partnerskap og taktiske avtaler innen sentral søkedistribusjon og innholdsområder som lokalsøk, shopping, underholdning, musikk, bøker, video, sosiale tjenester, nyheter og applikasjoner. Dette skal gjelde både på weben og for enheter som mobiler, nettbrett, Xbox og annet.

    Les også:

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.