Birdsstep gjør stort oppkjøp i Sverige

Birdstep trykker opp aksjer for å kjøpe et svensk selskap med imponerende kundeliste.

Birdsstep gjør stort oppkjøp i Sverige

Birdstep trykker opp aksjer for å kjøpe et svensk selskap med imponerende kundeliste.

Norske Birdstep Technology har hivd seg på oppkjøpsbølgen den siste tiden. I slutten av april i år ble det kjent at de bladde opp 9,2 millioner for det finske programvareselskapet Secgo Software, og nå melder selskapet at de gjør et stort kjøp i Sverige.

    Les også:

Birdstep melder at de har inngått avtale om å kjøpe det svenske tjenestehåndterings- og

tilgangsløsningsselskapet ServiceFactory AB, for å få tilgang på deres kundeliste og deres kjernekompetanse innen servere for mobiloperatører.

Kjøpet koster Birdstep hele 12,5 millioner euro, noe som etter dagens kurs tilsvarer cirka 102,5 millioner norske kroner. Betalingen gjøres med Birdstep-aksjer.

ServiceFactory hadde en omsetning på 2,8 millioner euro, eller cirka 23 millioner norske kroner, i 2006. Selskapet har hovedkontor i Stockholm. På kundelisten står selskaper som TeliaSonera, TDC og Ericsson.

- Vi er svært fornøyd med å få Service Factory med på vår videre ferd. Selskapet styrker Birdstep med kjernekompetanse innen serverområdet, noe som gjør det mulig for oss å øke slagkraften mot markedet innen avanserte tjenesteløsninger, samt innen ytelses- og tjenestehåndtering for våre kunder, sier Petri Markkanen, administrerende direktør i

Birdstep Technology, i en pressemelding.

Til toppen