Birdstep: 41 millioner iButtons lengter etter Icebreaker

En av mulighetene Birdsteps overtakelse av Actech medfører, er Icebreaker-databaser på Java-ringer og andre apparater basert på iButton-brikken fra amerikanske Dallas Semiconductor.

Actech - også kjent som Advanced Communication Technology - er en ni manns bedrift i forskningsparken på Gaustad i Oslo. De er eksperter på trådløst samband og på biometriske løsninger, blant annet innen adgangskontroll. De går med et solid overskudd, og har kunder som Telenor, Nera, Uninett, Alfanett, Prudential og Forsvarets tele- og datatjeneste.

I tillegg til den brede kontaktflaten har Actech også solid Java-kompetanse. Deres programvare for biometrisk adgangskontroll, WhoIsIt, kan lagre data på såkalte "iButtons" fra det amerikanske selskapet Dallas Semiconductor. Dette er små Java-brikker som kan innlemmes i en rekke apparater. iButton.com har innlemmet brikken i smykker, blant annet en ring som kan kommunisere trådløst med andre Java-kompatible apparater. Ideen er at når du starter PC-en, bruker den WhoIsIt til å lage en profil av ansiktet og stemmen din. Denne profilen sjekkes mot det som er lagret i Java-ringen gjennom et trådløst samband formidlet gjennom Bluetooth.

Lagring av større mengder data på iButton-apparater er åpenbart en utfordring for Birdsteps kompakte database Icebreaker. Hvis Birdstep kan utvide lagringskapasiteten til iButtons i Java-smykker og andre apparater, åpner det for en mengde fantasifulle anvendelser. Tenk blant annet på hvor mye hendigere det er å gå med en ring eller en kjede, i stedet for å lete gjennom lommeboka etter det riktige betalingskortet, kredittkortet eller smartkortet. Ifølge Dallas Semiconductor er det allerede solgt over 41 millioner iButtons. Det amerikanske postvesenet fester dem til postkasser for å sjekke tømmingsrutinene. I Istanbul nyttes iButtons som elektronisk lommebok for å kjøpe billetter på kollektiv transport.

Oppgjøret for Actech er 35 millioner kroner kontant og en million aksjer i Birdstep. Samtlige ansatte i Actech går over til Birdstep, med en bindingstid på tre år.

Les mer om Birdstep i disse artiklene:


Mobisoft går for Birdstep
IceBreaker for Windows CE tilgjengelig fra Birdsteps nettsted
Vil lage mobile Internett-løsninger med norsk databaseteknologi
IT-kupp gav en halv milliard i gevinst
Birdstep-emisjon priser selskapet til over 1,22 milliarder kroner
Birdstep skal utvikle mobil database for Red Hat
Haudemann Andersen tror på Birdstep
Birdstep utvider Icebreaker med XML

Til toppen