Birdstep fikk avtale med global PC-aktør

Birdstep har meldt om mange avtaler, men nå skal en skikkelig store endelig være i boks.

Birdstep fikk avtale med global PC-aktør

Birdstep har meldt om mange avtaler, men nå skal en skikkelig store endelig være i boks.

Birdstep har gjennom årene meldt om en rekke avtaler, men ofte har resultatene uteblitt. Birdstep arbeider primært med programvare som lar PCer og avanserte mobiler bytte mellom WLAN og 3G-nett etter som hva som er tilgjengelig.

Birdstep er en høyt priset aksje det spekuleres mye i: Selskapet har lenge tapt penger og selv om salget øker, omsatte selskapet bare for 20 millioner kroner i andre kvartal og fikk et resultat på -9,6 millioner kroner. Likevel har spekulanter priset selskapet til 855 millioner kroner.

Nå melder Birdstep enda en gang at en aktører kan ende opp med å kjøpe et virkelig stort antall lisenser. Men hvem er også denne gangen hemmelig.

Birdstep har fått en signifikant kontrakt med en av verdens største PC-produsenter. Produsenten skal legge inn programvaren til Birdstep. Årsaken er at i tillegg til WLAN, får også stadig flere bærbare PCer også innebygget 3G-modem.

Det er PC-leverandøren som skal kjøpe programvarene, den skal ikke bare legges

Tre år, millioner av maskiner med 3G-modem.

- Vi får betalt opp til et visst tak. T-mobile er den største kontrakten hittil, men dette er den største kontrakten for Birdstep

Lanseres i markedet til neste halv år

Adm. dir, konsernsjef i Birdstep

Birdsteps programvare gjør at maskinen bruker lokale trådløse nett når den kan for å spare penger og 3G når brukeren er ute i felten.

Til toppen