Birdstep fikk avtale med global PC-aktør

Birdstep har meldt om mange avtaler, men nå skal en skikkelig store endelig være i boks.

Birdstep fikk avtale med global PC-aktør

Birdstep har gjennom årene meldt om en rekke avtaler, men ofte har resultatene uteblitt. Birdstep arbeider primært med programvare som lar PCer og avanserte mobiler bytte mellom WLAN og 3G-nett etter som hva som er tilgjengelig.

Birdstep er en høyt priset aksje det spekuleres mye i: Selskapet har lenge tapt penger og selv om salget øker, omsatte selskapet bare for 20 millioner kroner i andre kvartal og fikk et resultat på -9,6 millioner kroner. Likevel har spekulanter priset selskapet til 855 millioner kroner.

Nå melder Birdstep enda en gang at en aktører kan ende opp med å kjøpe et virkelig stort antall lisenser. Men hvem er også denne gangen hemmelig.

Birdstep har fått en signifikant kontrakt med en av verdens største PC-produsenter. Produsenten skal legge inn programvaren til Birdstep. Årsaken er at i tillegg til WLAN, får også stadig flere bærbare PCer også innebygget 3G-modem.

Det er PC-leverandøren som skal kjøpe programvarene, den skal ikke bare legges

Tre år, millioner av maskiner med 3G-modem.

- Vi får betalt opp til et visst tak. T-mobile er den største kontrakten hittil, men dette er den største kontrakten for Birdstep

Lanseres i markedet til neste halv år

Adm. dir, konsernsjef i Birdstep

Birdsteps programvare gjør at maskinen bruker lokale trådløse nett når den kan for å spare penger og 3G når brukeren er ute i felten.