Birdstep jakter etter utviklere

Økende interesse for trådløs teknologi tvinger Birdstep til å utvide innen utvikling og markedsføring.

Økende interesse for trådløs teknologi tvinger Birdstep til å utvide innen utvikling og markedsføring.

Det er først og fremst på trådløse områder markedet nå begynner å materialisere seg, og konserndirektør i Birdstep, Jørgen Bredesen forventer et godt fjerde kvartal. Selskapet har i flere år investert store beløp i forskning og utvikling av programvarer for integrerte trådløse enheter som kommuniserer via det mobile Internet.

Nå synes markedet endelig modent for Birdsteps avanserte teknologi og selskapet kan snart begynne å tjene penger. Målet er å komme i balanse i 2004.

- 2005 ser svært lovende ut, sier konserndirektør Jørgen Bredesen til digi.no.

Etter inspirasjon fra den store mobilmessen 3GSM World Congress 2004 i Cannes i slutten av februar, ser Birdstep nå flere muligheter. Selskapet har lenge snakket om utnyttelse av flere operativsystemer utover Windows som Pocket PC, Symbian, Linux og Palm og ønsker nå å gå bredere ut. Det er innen disse områdene Birdstep i første omgang trenger fra åtte til tolv spesialister på utviklingsjobber.

I tillegg ønsker Birdstep en person på marketingsiden som kan styrke selskapet på analyser både mot markedet og konkurrenter og bidra med aktiviteter inn mot større selskaper.

Birdstep har i dag solide partnerallianser på trådløs teknologi med Cisco, Intel, HP, Nortel, Ericsson, Alcatel og Cap Gemini for å nevne noen av de store.

På databasesiden, som allerede gir god inntjening, har Birdstep knyttet til seg en rekke distributører fra hele verden og er godt representert i land som Japan, India, Spania, Tyskland og England.

Jørgen Bredesen er optimist og registrerer en kommersiell interesse fra sluttbrukere både fra teleoperatørene og markedet på mobil IP.

- Markedet er i bevegelse. I Norge er det i dag installert mellom 300 og 400 trådløse soner, mens det globalt er 40.000 soner. Vi har en betydelig andel i Norge, Østerrike, USA og Sør-Afrika, sier Bredesen.

I Europa er det Tyskland, England og Frankrike som er de største markeder for Birdstep.

Birdstep har i dag 48 ansatte og nyheten om ansettelser er svært hyggelig tatt i betraktning at selskapet i januar i fjor måtte permittere 12 personer. Begrunnelsen da var nettopp at det var satsingen innenfor det trådløse markedet som ikke bar frukt i den hastigheten som selskapet hadde ventet. Birdstep meldte at interessen hos kundene var voksende, men at de avgjørende kontraktene uteble.

All personell ble berørt med unntak av selgerne. 16 prosent av staben i ikke-salgsrelaterte funksjoner ble dermed permittert for et drøyt år siden.

Til toppen