Birdstep-klient i nye Nokia-mobiler

Mobil IP-klienten til norske Birdstep skal distribueres med nye Nokia-mobiler som har støtte for WLAN.

Mobil IP-klienten til norske Birdstep skal distribueres med nye Nokia-mobiler som har støtte for WLAN.

Birdstep og Nokia annonserte i går en global distribusjonsavtale av Birdsteps Mobile IP-løsninger installert på Nokias mobiltelefoner som er klargjort for WLAN.

Samtidig introduserte Birdstep roamingtjenesten "SmartRoaming", som selskapet selv skal drifte. Tjenesten skal gi mobilitet på tvers av nettverk via Birdsteps Mobil IP-klient, uavhengig av operatør eller abonnement, som et sluttbruker- og bedriftstilbud. Tjenesten er spesielt beregnet på dataroaming med typiske bruksområder som multimedie- og bedriftsapplikasjoner.

Med en slik tjeneste skal det å bevege seg fra eksempelvis GPRS/EDGE/3G-dekning til LAN/WLAN og omvendt ikke forstyrre brukerens forbindelse. Brukere som aktiverer denne

tjenesten, skal kunne få uavbrutt tilgang til alle typer nettjenester. I tillegg skal tjenesten gi tilgang til bedriftsapplikasjoner som krever uavbrutte sikre forbindelser med backend-servere.

Programvaren som skal følge med Nokia-telefonene, er en fireukers gratisversjon av Birdsteps Mobile IP-klient. Forbrukere skal deretter kunne velge å abonnere på tjenesten på årlig basis. Prisen er ennå ikke avgjort, men vil trolig havne på et sted mellom 30 og 50 euro i året.

Ved lanseringen vil det være mulig å abonnere tjenesten dersom man er bruker av Symbian-baserte smarttelefoner. Windows-baserte bærbare PC-er og Windows Mobile-terminaler vil ifølge Birdstep følge senere.

Til iMarkedet.no sier Jørgen Bredesen, administrerende direktør i Birdstep, at dette er den

klart viktigste avtalen for Birdstep noen gang. Han mener dette kan bli det kommersielle gjennombruddet for Birdsteps IP-klient.

Verdien på Birdstep-aksjen steg kraftig på Oslo Børs da distribusjonsavtalen ble kjent i går.

Les mer hos iMarkedet.no.

Til toppen