Birdstep nesten til topps i Reodor-finalen

- Birdstep kom på delt tredje plass i juryens avgjørende avstemming om Reodor-prisen, forteller Elling Enger i SND.

- Birdstep kom på delt tredje plass i juryens avgjørende avstemming om Reodor-prisen, forteller Elling Enger i SND.

Reodor-prisen er SNDs "idé og nyskapingspris". 220 idéer ble innlevert. Av disse gikk 14 til juryen. Etter noen runder plukket juryen ut fire kandidater. Blant de fire var Birdstep Technology som presenterte sin databaseteknologi Icebreaker.

- Foruten Icebreaker var de fire en utedo, et medisinsk instrument og et instrument for resonansmåling av ståltykkelse. Det sier seg selv at det er vanskelig å sammenlikne så ulike produkter, sier Enger.

I den avgjørende avstemmingen fikk Icebreaker og utedoen likt stemmetall. Juryen gikk bare offisielt ut med de to som fikk flest stemmer. Vinneren var et medisinsk instrument fra SINTED-UNIMED ved Regionsykehuset i Trondheim, som anvender ultralydteknologi på en måte som letter arbeidet og reduserer risikoen ved såkalte "kikkhulloperasjoner". På annenplass kom et nytt instrument for resonansmåling av ståltykkelse. Det skal brukes i inspeksjon av skipsskrog og offshore-installasjoner, og er utviklet ved Det Norske Veritas. Prisen ble delt ut 4. november i år.

Enger mener finaleavstemmingen må betegnes som hårfin.

Reodor-prisen har vært utdelt hvert år siden 1994. Ingen av de tidligere vinnerne har tilknytning til informasjons- og kommunikasjonsteknologi.

Icebreaker er en databaseteknologi som egner seg spesielt for små bærbare systemer med begrenset tilgang til prosessorkraft og minne. Les blant annet disse artiklene på digi.no


Til toppen