Birdstep-sjef bare fram til mai

Terje Christoffersen blir den nye Birdstep-sjefen, men på tilmålt tid.

Birdstep-sjef bare fram til mai

Terje Christoffersen blir den nye Birdstep-sjefen, men på tilmålt tid.

Stor var overraskelsen da det rett før jul ble kjent at tungvekteren Terje Christoffersen som har vært toppsjef både i HP Norge og HP Norden, skulle tiltre som administrerende direktør i Birdstep.

Christoffersen overtar etter Petri Markkanen, og har lang fartstid i IT-bransjen også som tidligere sjef i Micro Software Group, Telenor Bedrift og NetCom.

Men oppdraget er kun av midlertidig karakter. I en børsmelding fra januar står det nemlig:

«As announced November 16th 2007, Terje Christoffersen is appointed new acting Chief Executive Officer from January 1st 2008 in Birdstep Technology ASA .

Christoffersen will be acting in the position as Chief Executive Officer of Birdstep Technology until the company`s ordinary General Assembly in May 2008, when he has accepted to join the Board of Directors if approved by the General Assembly.»

Christoffersen bekrefter til digi.no at han har kun forpliktet seg til å være sjef fram til mai, og han ikke har noe interesse av å fortsette som toppsjef i Birdstep.

- Jeg har jobbet som toppleder i 30 år, og jobber nå mer selvstendig både på eiersiden og med styreverv. Vi vil søke etter en permanent daglig leder, men jeg går gjerne inn i styret, sier han til digi.no.

Fram til mai vil Christoffersen jobbe hardt for å få fart på salget av programvare for å la mobiler og bærbare PCer automatisk bytte mellom mobilnett og trådløse WLAN-soner. Han tror at det er først nå teknologien er moden.

- Birdstep har misjonert i mange år om mobil data, men det er først nå løsningen begynner å ta av. Jeg har selv fire ungdommer i huset som alle kobler opp PC-ene trådløst. Mobile løsninger er ikke lenger bare for spesielt interesserte, sier han til digi.no.

Christoffersen tror etterspørselen nå vil vokse inn i et massemarked, og at han kan tilføre selskapet både leder- og markedskompetanse.

Til toppen