Birdstep-sjef sprakk i intervju

Birdstep-sjef Terje Andersen påstår at deres samarbeid med Intel er den største IT-lanseringen på ti år. Men da Dagens Næringsliv ringte, ble det mye ukvemsord.

Da Intel lanserte sitt Centrino-initativ i Europa i går, brukte selskapet programvare fra norske Birdstep. Centrino er en samlebetegnelse på bærbare maskiner som bruker Intels nye strømsparende Pentium M-prosessor og trådløst nettverk.

Lanseringen satte Andersen i svært godt humør og det manglet ikke på spådommene om hva dette ville bety for Birdstep, selv om selskapet ikke skal selge noe til Intel. Det er produsentene av bærbare maskiner og andre aktører som er kundene.

Til Computerworld Norge uttalte Birdstep-sjefen at dette var tiårets største IT-lansering.

Men humøret bråsnudde da Dagens Næringsliv ringte Andersen og spurte om kursbevegelser i forkant av offentliggjøringen av samarbeidet med Intel. Til tross for at Oslo børs har satt i gang undersøkelser, sprakk det helt for Andresen da DN konfronterte ham med saken.

Sjelden har norske avislesere kunnet lese en slik utskjelling av en journalist som ber om en forklaring fra et børsnotert selskap.

I intervjuet hagler skjellsordene og beskyldningene mot journalisten som spurte hvorfor Birdstep-aksjen løftet seg 15 prosent i uvanlig frisk handel ettermiddagen før offentliggjøringen.

Andersen bruker først ord som "insinuerer" og "uforskammet" før han hevder at forklaringen er at Birdstep signerte en avtale med Statoil og "TBS" den dagen. Statoil og TBS sendte ut melding, men hvorfor gjorde ikke Birdstep det samme, de er jo også børsnoterte, spør DN-journalisten.

Da sprekker det for Andersen, som blant annet spør journalisten hvilken verden vedkommende kommer fra som ikke vet hva TBS er. - Det er Telenor Business Systems, sier Andersen, men så retter han seg til Telenor Business Solutions.

Så hagler det videre med ord som "ubehøvlet" og påstander om at journalisten er kunde av Andersen og følgelig bør oppføre seg pent.

Her kan du lese hele DN-intervjuet

Til toppen