Birdstep starter nytt med Telenor i ryggen

Birdsteps teknologisjef, Haakon Bryhni, blir leder for et selskap som skal bruke Birdstep teknologi til VoIP.

Birdstep starter nytt med Telenor i ryggen

Birdsteps teknologisjef, Haakon Bryhni, blir leder for et selskap som skal bruke Birdstep teknologi til VoIP.

Det norske teknologiselskapet Birdstep og Telenors ventureselskap Televenture forteller nå at de har gått sammen i en joint venture for å starte selskapet Voiceroaming Technologies AS. Televenture var tidligere heleid av Telenor, men nå står Telenor oppført med en eierandel på cirka en fjerdedel.

Voiceroaming Technologies skal jobbe med utvikling, markedsføring og salg av tale over IP-produkter med utgangspunkt i Birdsteps teknologier. Haakon Bryhni, som i dag er Birdsteps teknologisjef, er administrerende direktør i det nystartede selskapet.

– Internettelefoni-markedet er tett relatert til vår mobile IP-teknologi som i dag bare benyttes til mobil data. Mobil internettelefoni har potensialet til å bli et raskt voksende marked, sier Petri Markkanen, administrerende direktør i Birdstep, i en pressemelding.

Birdstep skal eie 55 prosent av selskapet, mens Televenture blir sittende med de resterende 45 prosentene. Selskapet får 10 millioner kroner i startkapital som Televenture legger inn og Birdstep bidrar med teknologi.

– Vi tror på en kraftig markedsvekst når markedet tar av i 2008, sier Rune Rinnan, sjef for Televenture.

Voiceroaming Technologies vil etableres i Oslo og ansatte vil bli rekruttert fra andre steder enn Birdstep. Selskapet forventer å kunne levere sitt første kommersielle produkt i løpet av andre kvartal neste år.

Til toppen