BEDRIFTSTEKNOLOGI

Birdstep vil utvikle med Ericsson

Ericsson Norge og det norske teknologiselskapet Birdstep skal samarbeide om å utvikle tjenester for mobilt Internett. Prototypen på samarbeidet skal være klart allerede innen neste sommer. Birdsjef-direktøren (bildet) gleder seg allerede.

Sigvald Sveinbjørnsson
29. nov. 2000 - 11:21

I dag kom meldingen om at Ericsson Norge har undertegnet en utviklings- og samarbeidsavtale sammen Birdstep .

Planen er at Birdstep skal utvikle innholdsløsninger til Ericssons Bluetooth og Communicator-løsninger, som skal komme i prototyp allerede til neste sommer.

- Dette blir tredje generasjons mobiltelefoni før det kommer, sier Henning Klemp, administrerende direktør i Birdstep til digitoday.no.

Klemp ser for seg dokument-delingsløsninger for "bedriftsmiljø" som et spennende produkt som de to selskapene skal samarbeide om. Men også tjenester i såkalte IP-soner skal utvikles.

Det vil si at man avgrenser geografiske områder, for eksempel fasjonable Aker Brygge. Alle som kommer inn i dette området får pushet et kart ned på telefonen sin, med oversikt over restaurantene samt tilbud i butikkene. Slike tjenester kan man også ha på en rekke andre områder.

Birdsteps mobile databaseverktøy, IceBreaker, skal etter det digitoday.no forstår være kjernen i systemet.

Klemp sier til digitoday.no at dette er første steg på veien for Birdstep til å vise at teknologien virker, og til en kommersialisering av denne.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.